Ελάτε στην παρέα μας

Αθηναίων

Αθήνα: Δωρεάν οδοντιατρική δράση Κ.Υ.Α.Δ.Α. – Δημοτικών Ιατρείων για παιδιά ευάλωτων οικογενειών

Δημοσιεύθηκε

στις

Προληπτική οδοντιατρική φροντίδα σε παιδιά ηλικίας 6-14 ετών από 4.500 οικογένειες, που είναι εγγεγραμμένες στο Μητρώο του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων (Κ.Υ.Α.Δ.Α.) και βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας, προσφέρει ο Δήμος Αθηναίων, με τη συνδρομή των Δημοτικών Ιατρείων.

Η πρωτοβουλία θα διαρκέσει δύο εβδομάδες, κατά τις οποίες τα παιδιά θα εξεταστούν και θα λάβουν καθοδήγηση για τη διατήρηση της στοματικής τους υγιεινής.

«Θέλουμε να ευαισθητοποιήσουμε τα παιδιά και τις οικογένειές τους για τη σημασία της στοματικής υγιεινής και της αυτοφροντίδας, προάγοντας έτσι την καλύτερη υγεία για όλους. Ευχαριστώ θερμά τον Δήμαρχο, Χάρη Δούκα για τη συνεχή στήριξή του, την εντεταλμένη σύμβουλο των Δημοτικών Ιατρείων Δέσποινα Λιμνιωτάκη καθώς και τους οδοντιάτρους για την πολύτιμη συνδρομή τους. Η πρωτοβουλία αυτή του Δήμου Αθηναίων αποδεικνύει τη δέσμευσή μας να παρέχουμε στοχευμένες υπηρεσίες υγείας σε ευάλωτες και ευπαθείς ομάδες του κέντρου και των γειτονιών της πόλης», δήλωσε η πρόεδρος του Κ.Υ.Α.Δ.Α., Τζίνη Γεννηματά.

Το πρόγραμμα συντονίζεται από το Τμήμα Προληπτικής Ιατρικής, Προαγωγής Υγείας και Δημόσιας Υγείας της Διεύθυνσης Δημοτικών Ιατρείων & Δημόσιας Υγείας. Στο Κοινωνικό Οδοντιατρείο (Πειραιώς 35) θα παρέχονται υπηρεσίες όπως καθαρισμός, φθορίωση και συμβουλευτική υποστήριξη, ενώ κάθε παιδί θα λάβει δωρεάν ένα κιτ με είδη στοματικής υγιεινής.

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ