Ελάτε στην παρέα μας

Αθηναίων

«Ανοιχτή Πόλη»: Εγκατάλειψη και ανασφάλεια στις «πίσω αυλές» της πόλης

Δημοσιεύθηκε

στις

«Δύο συνδημότες μας έχασαν πρόσφατα τη ζωή τους σε πεζοδιαβάσεις των σιδηροδρομικών γραμμών στην οδό Κωνσταντινουπόλεως στον Κολωνό. Αυτά τα τραγικά περιστατικά προστίθενται σε έναν μακρύ κατάλογο τραυματισμών και θανάτων που προκαλούν κάθε χρόνο τρένα διερχόμενα από πυκνοκατοικημένες γειτονιές της Αθήνας, εις βάρος ανθρώπων που αναγκάζονται να περνούν τις γραμμές από αφύλακτες, ισόπεδες πεζοδιαβάσεις χωρίς καν επαρκή σήμανση και φωτισμό», όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη Ανοιχτή Πόλη.

Παράλληλα, η παράταξη τονίζει πως, θα φέρει το θέμα στην επόμενη συνεδρίαση του ΔΣ, ενώ δηλώνει τη στήριξή της στις διαμαρτυρίες και διεκδικήσεις των κατοίκων, συλλόγων και φορέων των περιοχών απ’ όπου διέρχονται οι γραμμές.

Την ίδια στιγμή καλούν τη δημοτική αρχή να προβεί σε όποιες ενέργειες και πρωτοβουλίες της αναλογούν για να τερματιστεί αυτή η επικίνδυνη και απαράδεκτη κατάσταση.

«Να αναλάβουν τις ευθύνες τους οι αρμόδιοι»

Η Ανοιχτή Πόλη σημειώνει πως, όλοι οι αρμόδιοι φορείς πρέπει να διασφαλίσουν επαρκή και ασφαλή σημεία διέλευσης και αποτελεσματική περίφραξη των γραμμών με ηχοπετάσματα που θα αποτρέπουν τις άτυπες διελεύσεις, αλλά και θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των περιοίκων.

«Το επαναλαμβάνουμε και με αυτή την αφορμή, μια σύγχρονη ευρωπαϊκή πόλη οφείλει, πριν από την εικόνα της “βιτρίνας” της, να φροντίσει για τις βασικές υποδομές της. Οι περίπατοι στις “πίσω αυλές” της πόλης μετράνε εξίσου με αυτούς στο κέντρο της», καταλήγει η ανακοίνωση.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ