Αθηναίων
Διατηρητέοι οι κινηματογράφοι Αττικόν και Απόλλων

Το κτίριο των κινηματογράφων «Αττικόν» και «Απόλλων» υπέστη ζημιές από πυρκαγιά μετά από επεισόδια τον Φεβρουάριο του 2012. Ο πρώην δήμαρχος Γιώργος Καμίνης ανέλαβε πρωτοβουλία ώστε να υπερκεραστούν οι διαφωνίες μεταξύ των ιδρυμάτων που εμπλέκονται στην επαναλειτουργία των κινηματογράφων και να εξευρεθεί χρηματοδότηση, κάτι που τελικά έγινε. Ωστόσο η άκαμπτη στάση των εμπλεκομένων δεν επέτρεψε την τελική συμφωνία, με αποτέλεσμα ο δήμος Αθηναίων να προσφύγει στο Αρχιτεκτονικό Συμβούλιο του υπουργείου Περιβάλλοντος, ζητώντας να κηρυχθεί διατηρητέα η χρήση του εμβληματικού κτιρίου ως κινηματογράφων. Το αίτημα είχε πλαισιώσει με ψήφισμά του και το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας.
Ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Μπρούλιας χαιρετίζει την απόφαση του Κεντρικού Συμβουλίου Αρχιτεκτονικής του Υπουργείου Περιβάλλοντος να κριθεί διατηρητέα η χρήση των κινηματογράφων «Αττικόν» και «Απόλλων», σημειώνοντας ότι συμβάλλει σημαντικά στο ζωντάνεμα της Σταδίου ενώ ταυτόχρονα αποτελεί και μεγάλη δικαίωση για τον αγώνα του Δήμου Αθηναίων τα προηγούμενα χρόνια.
«Αποτελεί μια μεγάλη δικαίωση για τον δήμο Αθηναίων και τις επίμονες προσπάθειες μας να ξαναλειτουργήσουν οι δύο κινηματογράφοι που έδιναν ζωή στην οδό Σταδίου» τόνισε ο κ. Μπρούλιας, σημειώνοντας ότι «με την απόφαση του Συμβουλίου Αρχιτεκτονικής και την υπογραφή της σχετικής υπουργικής απόφασης που απαιτείται, ενισχύεται η προσπάθεια του δήμου ώστε η Σταδίου από τη Χρήστου Λαδά και έως την Ομόνοια να ζωντανέψει και πάλι, επιστρέφοντας η πολιτιστική και η εμπορική δραστηριότητα ενώ ταυτόχρονα διατηρείται η ταυτότητα των χώρων».
-
Ιλίου3 έτη ago
Με ένα «κλικ» η βεβαίωση για τη μεταβίβαση κυριότητας ακινήτων (ΤΑΠ) στον Δήμο Ιλίου
-
Ειδήσεις2 μήνες ago
Νόμπελ Ειρήνης: Πάνω από 300 οι υποψηφιότητες για το φετινό βραβείο
-
Κεντρικό Θέμα8 μήνες ago
Καταιγιστικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη με 100 υπογραφές
-
Κεντρικό Θέμα8 μήνες ago
ΔΕΘ: Τα 17 μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός
-
Αθλητισμός5 μήνες ago
ΑΜΑΡΥΣΙΑ PRO: Το μεγάλο πυγμαχικό event έρχεται στο κλειστό του Αγίου Θωμά στις 22/12
-
Αθηναίων5 μήνες ago
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΛΑΞΗ ΑΡΧΕΙΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ
-
Ελλάδα3 έτη ago
Η Ελλάδα δημοφιλέστερη χώρα της Ευρώπης για τις παραλίες της – Τα νησιά που ξεχωρίζουν
-
Αγίας Βαρβάρας7 μήνες ago
Συναυλία με Nivo, Goin’ Through και Γιώργο Αλκαίο – ΜΑΤΑΙΩΝΕΤΑΙ ΛΟΓΩ ΒΡΟΧΗΣ