Ελάτε στην παρέα μας

Αθηναίων

Χ. Δούκας: “Επιτέλους, κ. Μπακογιάννη, επιδείξτε λίγη σοβαρότητα και ευθύνη”

Δημοσιεύθηκε

στις

Η κόντρα μεταξύ του νυν δημάρχου Αθηναίων, Χάρη Δούκα, και του τέως δημάρχου, Κώστα Μπακογιάννη, συνεχίζεται με έντονες αντιπαραθέσεις.

Στο επίκεντρο της διαμάχης βρίσκεται πλέον το θέμα της φιλοξενίας κακοποιημένων γυναικών τον μήνα Αύγουστο, με τον Χάρη Δούκα να ρωτά τον Κώστα Μπακογιάννη: “Θέλετε να πούμε πού θα βρίσκονται οι κακοποιημένες γυναίκες; Θέλετε να μπορούν να τις βρουν οι κακοποιητές τους;”

Ο κ. Μπακογιάννης κατηγορείται από τον νυν δήμαρχο ότι «παίζει εν ου παικτοίς», δημιουργώντας πλαστές εντυπώσεις και επιδεικνύοντας ανευθυνότητα όσον αφορά την προστασία των κακοποιημένων γυναικών. Ο κ. Δούκας τονίζει ότι είναι απαράδεκτο να αποκαλυφθεί το μέρος στο οποίο θα φιλοξενηθούν οι γυναίκες, επισημαίνοντας τη σημασία της προστασίας τους και την ανάγκη τήρησης βασικών κανόνων ανθρωπιάς και ενσυναίσθησης.

Ο κ. Δούκας αναφέρθηκε επίσης σε παλαιότερα λάθη της παράταξης του κ. Μπακογιάννη, κάνοντας παραλληλισμό με την περίπτωση της υπουργού που είχε δημοσιοποιήσει τον τόπο διαμονής της 12χρονης από τον Κολωνό.

«Εμείς, από την πρώτη στιγμή, ενημερώσαμε ότι οι γυναίκες θα φιλοξενηθούν μαζί με τα παιδιά τους σε ασφαλές μέρος. Η πρότασή μας συγκροτήθηκε ύστερα από εισήγηση ειδικής επιστημονικής επιτροπής και έτυχε θερμής υποδοχής από τις ίδιες», δήλωσε ο κ. Δούκας.

Απευθυνόμενος στον κ. Μπακογιάννη, ο νυν δήμαρχος ζήτησε να ξεκαθαρίσει τη θέση του: «Κύριε Μπακογιάννη, οφείλετε να μιλήσετε καθαρά. Θέλετε να πούμε πού θα βρίσκονται οι κακοποιημένες γυναίκες; Θέλετε να μπορούν να τις βρουν οι κακοποιητές τους; Ελπίζουμε πως όχι».

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ