Ελάτε στην παρέα μας

Αμαρουσίου

Έπεσε η αυλαία της 55ης Πανελλήνιας Έκθεσης Κεραμικής

Δημοσιεύθηκε

στις

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ετήσια παραδοσιακή Ρεβυθάδα του Συνεταιρισμού Αγγειοπλαστών Κεραμιστών Αμαρουσίου κλείνοντας την 55η Πανελλήνια Έκθεση Κεραμικής.
Παρουσία του Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη, του πρώην Προέδρου της Βουλής Απόστολου Κακλαμάνη, του Αντιπεριφερειάρχη Βόρειου Τομέως Γεώργιου Καραμέρου και άλλων εκπροσώπων του δήμου, αλλά και πλήθους κεραμιστών και φίλων της κεραμικής τέχνης πραγματοποιήθηκε υπό τη αιγίδα του Δήμου Αμαρουσίου η καθιερωμένη παραδοσιακή Ρεβυθάδα του Συνεταιρισμού Αγγειοπλαστών Κεραμιστών Αμαρουσίου.
Ο δήμαρχος Γιώργος Πατούλης χαιρετίζοντας την εκδήλωση, συνεχάρη τους κεραμίστες που κρατούν άσβεστη την πανάρχαια τέχνη της κεραμικής στο Μαρούσι και μεταξύ άλλων δήλωσε ότι το Κέντρο Ελληνικής Κεραμικής, θα παραμείνει για πάντα στην Κεραμική και στο Δήμο Αμαρουσίου, καθώς είναι συνυφασμένος με την ιστορία και την πολιτιστική μας κληρονομιά.
Ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Κεραμιστών και Αγγειοπλαστών Νικόλαος Βαλλάτος καλωσορίζοντας τους παριστάμενους ευχαρίστησε θερμά το Δήμο και προσωπικά το δήμαρχο για την στήριξή του.
Παράλληλα αναφέρθηκε στο κρατικό ΙΕΚ Κεραμικής που λειτουργεί από φέτος στο Κέντρο Ελληνικής Κεραμικής στο Μαρούσι, στο οποίο όπως υπογράμμισε οι μεταλυκειακοί σπουδαστές με την αποφοίτησή τους θα έχουν όλα τα εφόδια για να εξελιχθούν στη νέα γενιά κεραμιστών.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης βραβεύτηκαν με τιμητικές πλακέτες για την προσφορά τους στην Κεραμική στο Μαρούσι, οι παλαίμαχοι αγγειοπλάστες κεραμίστες Χαράλαμπος Ηλιάκης, Πανώριος Ζερβός και Ιωάννης Τούντας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ