Αμαρουσίου
Αναδρομική Έκθεση Ζωγραφικής & Γλυπτικής του Μαρουσιώτη εικαστικού Χάρη Πρέσσα
Η Αναδρομική έκθεση Ζωγραφικής & Γλυπτικής του καταξιωμένου εικαστικού Χάρη Πρέσσα πραγματοποιείται στο πλαίσιο των δράσεων για την ανάδειξη του έργου σημαντικών καλλιτεχνών που ζουν και δημιουργούν στο Μαρούσι.
Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2024, ώρα 20:00, στον Πολυχώρο Πολιτισμού «ΑΡΤΕΜΙΣ» (Βασ. Σοφίας 14 & Σουρή, Μαρούσι).
Η έκθεση θα λειτουργεί έως τις 24 Νοεμβρίου 2024, κατά τις ώρες: 10:00-14:00 & 17:00-20:00. Η είσοδος είναι ελεύθερη.
Λίγα λόγια για τον καταξιωμένο εικαστικό Χάρη Πρέσσα και το έργο του
Ο Μαρουσιώτης Χάρης Πρέσσας σπούδασε Καλές Τέχνες στη Φλωρεντία όπου έζησε για οκτώ χρόνια. Δημιουργικά κινείται στους χώρους των Κατασκευών, της Γλυπτικής, της Ζωγραφικής και της Εικαστικής Φωτογραφίας, καθώς επίσης και της Mουσικής.
Έχει αναπτύξει πολύπλευρη διεθνή καλλιτεχνική και εκπαιδευτική δραστηριότητα σε πολλά πανεπιστήμια του εξωτερικού. Δίδαξε για επτά συνεχή χρόνια, σαν επισκέπτης καθηγητής, σε μεταπτυχιακά προγράμματα Σχολής Καλών Τεχνών στο Κέντ της Αγγλίας. Έχει πραγματοποιήσει 18 ατομικές εκθέσεις, έχει συμμετάσχει σε δεκάδες ομαδικές στην Ελλάδα και το εξωτερικό και έχει εκπροσωπήσει την χώρα σε διεθνή συμπόσια γλυπτικής. Η γλυπτική του σύνθεση «ΕΞΟΔΟΣ – ΝΙΚΗ» τοποθετήθηκε μόνιμα σε κεντρική πλατεία της Πάτρας αφού κατέλαβε την πρώτη θέση στο Α΄Συμπόσιο Γλυπτικής το 2002. Κριτικοί, Ιστορικοί, Λόγιοι και Ακαδημαϊκοί έχουν επανειλημμένα γράψει για το έργο του.
Είναι Ομότιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής. Εξελέγη 5 φορές Πρόεδρος του Τμήματος Φωτογραφίας και Οπτικοακουστικών Τεχνών όπου δίδαξε, σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο, τα μαθήματα «Σύνθεση Εικόνας», «Εικαστικές Εφαρμογές» και «Ιστορία Τέχνης» και στην συνέχεια εξελέγη Κοσμήτωρ της Σχολής Εφαρμοσμένων Τεχνών & Πολιτισμού.
Έχει στο ενεργητικό του δύο συγγράμματα: «Συνθέτοντας – Βασικές Αρχές Εικονοποίησης» με θέμα την σύνθεση εικόνας και «Εικαστικές Εφαρμογές – Δημιουργώντας με Παράλληλα Εκφραστικά Μέσα» με θέμα τις συνδυαστικές τεχνικές και τις εναλλακτικές – πειραματικές δημιουργικές διαδρομές και δύο λευκώματα «Πατρινό Καρναβάλι» και «Η Κόκκινη Νύχτα».
Έργα του ευρίσκονται σε δημόσιες και ιδιωτικές συλλογές.