Αμαρουσίου
Ανακύκλωση ρούχων και παπουτσιών από το Δήμο Αμαρουσίου

Δίκτυο 41 κόκκινων κάδων ανακύκλωσης μεταχειρισμένων ειδών ένδυσης και υπόδησης και λοιπών συναφών ειδών έχουν τοποθετηθεί στις 17 γειτονιές της πόλης του Αμαρουσίου, προκειμένου να αξιοποιηθούν από τους πολίτες για την απόρριψη όσων ειδών δεν χρειάζονται πλέον, ειδικά την περίοδο αυτή με την αλλαγή της εποχής, συνεισφέροντας στην προώθηση της φιλικής προς το περιβάλλον διαχείρισης.
Ο Δήμος Αμαρουσίου υπενθυμίζει ότι μετά την διαλογή από τους κάδους ανακύκλωσης, τα καλύτερα ρούχα προσφέρονται δωρεάν σε ευπαθείς ομάδες στην Ελλάδα.
Περαιτέρω ο ρουχισμός διατίθεται για την κάλυψη βασικών αναγκών σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, όπως φυσικές καταστροφές.
Το υπόλοιπο ποσοστό εξάγεται στα συνεργαζόμενα κέντρα ανακύκλωσης, με σκοπό την επανάχρηση. Μέρους του υλικού, τα ακατάλληλα για επανάχρηση ρούχα, ανακυκλώνονται για δημιουργία ρούχων καθαρισμού, στουπιών, μονωτικού και άλλου υλικού.
Στο Δήμο Αμαρουσίου την τετραετία 2019 – 2022 σημειώνεται αυξητική τάση στη συλλογή ανακυκλώσιμων ειδών ένδυσης, υπόδησης και συναφών υλικών, έχοντας συλλεγεί περίπου 408 τόνοι, με τη ανταπόκριση και την συμβολή των πολιτών.
Μπορείτε να βρείτε τον κοντινότερο κόκκινο κάδο ανακύκλωσης στη γειτονιά σας στον ling που ακολουθεί:
[banner id=”143729″]
-
Ιλίου3 έτη ago
Με ένα «κλικ» η βεβαίωση για τη μεταβίβαση κυριότητας ακινήτων (ΤΑΠ) στον Δήμο Ιλίου
-
Κεντρικό Θέμα7 μήνες ago
Καταιγιστικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη με 100 υπογραφές
-
Κεντρικό Θέμα7 μήνες ago
ΔΕΘ: Τα 17 μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός
-
Αθλητισμός4 μήνες ago
ΑΜΑΡΥΣΙΑ PRO: Το μεγάλο πυγμαχικό event έρχεται στο κλειστό του Αγίου Θωμά στις 22/12
-
Αθηναίων4 μήνες ago
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΛΑΞΗ ΑΡΧΕΙΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ
-
Ελλάδα3 έτη ago
Η Ελλάδα δημοφιλέστερη χώρα της Ευρώπης για τις παραλίες της – Τα νησιά που ξεχωρίζουν
-
Αγίας Βαρβάρας6 μήνες ago
Συναυλία με Nivo, Goin’ Through και Γιώργο Αλκαίο – ΜΑΤΑΙΩΝΕΤΑΙ ΛΟΓΩ ΒΡΟΧΗΣ
-
Ανακοινώσεις5 μήνες ago
Δείτε το πρωτοσέλιδο και τα θέματα της εφημερίδας ΧΤΥΠΟΣ που κυκλοφορεί, Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2024