Αμαρουσίου
Αυτοψίες σε όλα τα σχολεία του Αμαρουσίου με εντολή του δημάρχου Θ. Αμπατζόγλου
![](https://www.xtypos.gr/wp-content/uploads/2017/04/images_1000_sxoleia_hlipoylh.jpg)
Με αφορμή την έναρξη της νέας χρονιάς, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου, με εντολή του προς τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες, ζήτησε την κατ’ επείγουσα διενέργεια σειράς αυτοψιών στο σύνολο των σχολικών συγκροτημάτων εντός της διοικητικής περιφέρειας του Δήμου.
Στους ελέγχους που διενεργήθηκαν πριν την έναρξη του νέου σχολικού έτους, οι εντεταλμένοι υπάλληλοι επικεντρώθηκαν στον εντοπισμό τυχόν αδυναμιών και ελλείψεων αναφορικά με τις κτιριακές εγκαταστάσεις, τον εξοπλισμό των υποδομών και τους αύλειους χώρους που μπορεί να εγκυμονούν κινδύνους με στόχο την προστασία μαθητών και του συνόλου της εκπαιδευτικής κοινότητας.
Ήδη οι φάκελοι των επιθεωρήσεων έχουν παραδοθεί στους αρμόδιους εκπροσώπους της Διοίκησης και βάσει των προβλημάτων που εντοπίστηκαν το αμέσως επόμενο διάστημα δρομολογούνται και οι ανάλογες ενέργειες συντήρησης, επισκευής και αποκατάστασης με ευθύνη των Σχολικών Επιτροπών, προκειμένου για τη διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας των σχολικών κοινοτήτων σε αναβαθμισμένους και ασφαλείς χώρους.
Με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης της διενέργειας των αυτοψιών στα σχολεία, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Αμπατζόγλου, δήλωσε: «Η εποπτεία των σχολικών χώρων δεν είναι μία εφάπαξ διαδικασία αλλά διαρκής, όπως και η ευθύνη της τοπικής αυτοδιοίκησης να διασφαλίζει στα παιδιά μας υγιεινούς, ασφαλείς και εξωραϊσμένους χώρους κατά τη διάρκεια της εκπαιδευτικής τους καθημερινότητας. Η αυτοψία των χώρων και η επίλυση των θεμάτων που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης ήταν το πρώτο βήμα. Σε συνεννόηση και σε ειδική συνάντηση με τις διευθύνσεις των σχολείων το αμέσως επόμενο διάστημα θα γίνει λεπτομερής καταγραφή των αναγκών ανά σχολική μονάδα και θα τεθούν οι βάσεις μίας εποικοδομητικής συνεργασίας για τη στήριξη του εκπαιδευτικού τους έργου».
-
Ιλίου3 έτη ago
Με ένα «κλικ» η βεβαίωση για τη μεταβίβαση κυριότητας ακινήτων (ΤΑΠ) στον Δήμο Ιλίου
-
Κεντρικό Θέμα5 μήνες ago
Καταιγιστικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη με 100 υπογραφές
-
Κεντρικό Θέμα5 μήνες ago
ΔΕΘ: Τα 17 μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός
-
Ελλάδα3 έτη ago
Η Ελλάδα δημοφιλέστερη χώρα της Ευρώπης για τις παραλίες της – Τα νησιά που ξεχωρίζουν
-
Αγίας Βαρβάρας4 μήνες ago
Συναυλία με Nivo, Goin’ Through και Γιώργο Αλκαίο – ΜΑΤΑΙΩΝΕΤΑΙ ΛΟΓΩ ΒΡΟΧΗΣ
-
Ανακοινώσεις5 μήνες ago
Κ.Δ.Α.Π. Υμηττού: Ξεκίνησαν οι εγγραφές με Voucher μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ για το σχολικό έτος 2024 – 2025
-
Ειδήσεις2 μήνες ago
Ποια καταστήματα και σούπερ μάρκετ θα είναι ανοιχτά την Πέμπτη 2 Ιανουαρίου
-
Ανακοινώσεις7 μήνες ago
Το πρόγραμμα των πολιτιστικών εκδηλώσεων «Λαμπέτεια 2024» στον Δήμο Μάνδρας – Ειδυλλίας