Ελάτε στην παρέα μας

Αμαρουσίου

Δήμος Αμαρουσίου: Στην τελική φάση χρηματοδότησης η ανάπλαση του Αρίωνα

Δημοσιεύθηκε

στις

Στην τελική φάση χρηματοδότησης από το πρόγραμμα Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου του Πράσινου Ταμείου εισέρχεται το έργο της ολικής ανάπλασης και αναβάθμισης του πευκόφυτου κοινόχρηστου χώρου του Αρίωνα στην περιοχή της Νέας Λέσβου Αμαρουσίου συνολικής έκτασης 9 στρ.

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 30ης Σεπτεμβρίου 2024, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου προχώρησε στη λεπτομερή ενημέρωση του Σώματος, καθώς και των κατοίκων που παρευρίσκονταν στη συνεδρίαση σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις και τα βήματα που έπονται μέχρι την υλοποίηση του έργου. Να προσθέσουμε ότι η Δημοτική Αρχή από τα πρώτα στάδια σύνταξης της μελέτης βρίσκεται σε διαρκή διαβούλευση και εποικοδομητικό διάλογο με το Εξωραϊστικό και Πολιτιστικό Σύλλογο Νέας Λέσβου και τους κατοίκους της περιοχής, ακούγοντας τις επισημάνσεις και τις παρατηρήσεις τους.

Ο κ. Αμπατζόγλου στην τοποθέτησή του επισήμανε ότι «μέσα στον Οκτώβριο αναμένουμε το Διοικητικού Συμβουλίου του Πράσινου Ταμείου να εγκρίνει την αίτησή μας για τη χρηματοδότηση του έργου. Η χρηματοδότηση -τόνισε- είναι εξασφαλισμένη, καθώς υπάρχει ανοικτή πρόσκληση για το αντίστοιχο πρόγραμμα. Αμέσως μετά, θα προχωρήσει η διαδικασία δημοπράτησης και κατασκευής του έργου, το οποίο προβλέπουμε να παραδοθεί στους κατοίκους και στα νέα παιδιά στο πρώτο εξάμηνο του 2025».

Αναφερόμενος στις καθυστερήσεις που έχουν σημειωθεί διευκρίνισε ότι αυτές οφείλονται αφενός, στη χρονοβόρα διαδικασία έγκρισης από το Ελεγκτικό Συνέδριο και αφετέρου, στη διαδικασία έγκρισης της μελέτης από το Δασαρχείο. Σημειώνεται ότι κανένα δέντρο του κοινόχρηστου χώρου του Αρίωνα δεν θα κοπεί.
Ακολούθησε στις 24/09/2024 η έγκριση από τη Δημοτική Επιτροπή της διαδικασίας, η παραλαβή της μελέτης και η υποβολή της αίτησης στο Πράσινο Ταμείο.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου αναφέρθηκε επίσης στα έργα που πρόκειται να υλοποιηθούν σύμφωνα με τη μελέτη και τα οποία συνοπτικά είναι:
-Ένα νέο γήπεδο μπάσκετ ανοικτό
-Ένα νέο γήπεδο βόλεϊ
– Ένα γήπεδο 5χ5, που όπως ανέφερε ο κ. Αμπατζόγλου του πρότεινε ένα Μαρουσιωτάκι όταν ο ίδιος επισκέφθηκε το χώρο
-Μία πολύ καλή, στρωμένη, περιπατητική διαδρομή του όλου χώρου
-Και αναμόρφωση του υφιστάμενου σήμερα στο χώρο οικίσκου.

Δεν υπάρχει σχεδιασμός για τη λειτουργία αναψυκτήριου, μετά από τις αρνητικές εισηγήσεις του συλλόγου και των κατοίκων, που έγιναν αποδεκτές από τη Δημοτική Αρχή.

« Θα γίνει ένας χώρος όπως αξίζει στη γειτονιά! Ένας χώρος αναψυχής, άθλησης, και περιπάτου για τους κατοίκους, που θα βελτιώσει την ποιότητα της καθημερινής ζωής, που για δεκαετίες έμενε ξεχασμένος και παραμελημένος. Ένας όμορφος χώρος που θα πρέπει να τον προστατέψουμε, ένας χώρος που δεν πρέπει να βανδαλίσουμε» σημείωσε ο κ. Αμπατζόγλου.

Παράλληλα, ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Γιάννης Ιωαννίδης ενημέρωσε τους/τις παρευρισκόμενους/νες για τα έργα συντήρησης που θα γίνουν άμεσα, ώστε ο χώρος του Αρίωνα να είναι ασφαλής. Όπως ανέφερε, «από τις αρχές Οκτωβρίου θα έχουμε ανάδοχο για τα έργα συντήρησης που πρέπει να γίνουν και στις πρώτες προτεραιότητες είναι ο Αρίωνας και τα δύο γηπεδάκια 5χ5 Ζεκάκου και Δωδεκανήσου».

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ