Αμαρουσίου
Εκδήλωση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης από το Δήμο Αμαρουσίου για την εξοικονόμηση του νερού

Την ανάγκη προστασίας και σωστής διαχείρισης του νερού, του πιο πολύτιμου αγαθού για τη ζωής μας, ανέδειξε η εκδήλωση ευαισθητοποίησης από το Δήμο Αμαρουσίου και συγκεκριμένα από τον Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής κ. Επαμεινώνδα Γαρδέλη, με θέμα: «Η συμβίωση με το νερό ένα νόμισμα με δύο όψεις».
Ο κεντρικός ομιλητής κ. Δρ. Δημήτριος Αλεξάκης, Αναπληρωτής Καθηγητής στο ΑΕΙ Πειραιά Τεχνολογικού Τομέα, χαρακτήρισε πρωτοποριακή την ενημερωτική δράση του Δήμου Αμαρουσίου για το πολύτιμο στοιχείο της ζωής μας, το νερό, επισημαίνοντας το σοβαρότατο πρόβλημα της λειψυδρίας σε όλο τον κόσμο και την ανάγκη σωστής χρήσης, αναφέροντας πολλά παραδείγματα για την εξοικονόμηση του νερού.
Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης δίνοντας τα στίγμα των προσπαθειών στο Δήμο Αμαρουσίου για την εξοικονόμηση πόρων, όπως είναι το νερό, υπογράμμισε ότι «η εκδήλωση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για το νερό αποτελεί μία από τις πολλές δράσεις που θα εξελιχθούν το επόμενο διάστημα γα την ανάγκη εξοικονόμησής του.
Προτεραιότητα μας- σημείωσε- είναι η εξοικονόμηση πόρων και σε αυτό πρωτεύοντα ρόλο έχει η εκπαίδευση και ενημέρωση των πολιτών στη διαχείριση , όπως συμβαίνει με την ανακύκλωση των υλικών, το νερό, κ.α.»
«Ό πρώτος Έλληνας Ολυμπιονίκης Σπύρος Λούης ήταν στο επάγγελμα νερουλάς, γεγονός που μας δείχνει ότι το Μαρούσι αποτελούσε πάντα ένα τόπο με πλούσιο υδροφόρο ορίζοντα με πολλής καλής ποιότητας νερό. Αυτό το πολύτιμο στοιχείο θα πρέπει να διαχειρισθούμε με φροντίδα και σύνεση» κατέληξε ο κ. Πατούλης.
Ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής κ. Επαμεινώνδας Γαρδέλης αναφέρθηκε διεξοδικά στην εκπόνηση της μελέτης «Δίκτυο Αυτοματοποιημένου Ποτίσματος», που αφορά στη σύνδεση των 33 γεωτρήσεων που υπάρχουν στο Δήμο με τους κοινόχρηστους χώρους.
«Με τη σύνδεση θα διασφαλίζεται η εξοικονόμηση νερού, θα παρακολουθούνται τυχόν βλάβες που θα προκύπτουν και ουσιαστικά θα συμβάλει στην ισομερή κάλυψη όλων των αναγκών σε νερό» υπογράμμισε ο κ. Γαρδέλης.
Παράλληλα πρόσθεσε «έχομε διενεργήσει χημικές αναλύσεις σε όλες τις γεωτρήσεις και επισκευή και συντήρηση του δικτύου, προκειμένου να αποφευχθεί η σπατάλη στη χρήση του.»
Η εκδήλωση εξελίχθηκε σε ένα ζωντανό διάλογο με τους παριστάμενους να συμμετέχουν ενεργά υποβάλλοντας ερωτήσεις στους ομιλητές.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης οι Αντιδήμαρχοι Κωνσταντίνος Ρώτας και Ρένα Χαλιώτη και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Στέφανος Τσιπουράκης, Δημήτρης Καρλαύτης και Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης.
-
Ιλίου3 έτη ago
Με ένα «κλικ» η βεβαίωση για τη μεταβίβαση κυριότητας ακινήτων (ΤΑΠ) στον Δήμο Ιλίου
-
Κεντρικό Θέμα7 μήνες ago
Καταιγιστικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη με 100 υπογραφές
-
Κεντρικό Θέμα7 μήνες ago
ΔΕΘ: Τα 17 μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός
-
Αθλητισμός3 μήνες ago
ΑΜΑΡΥΣΙΑ PRO: Το μεγάλο πυγμαχικό event έρχεται στο κλειστό του Αγίου Θωμά στις 22/12
-
Αθηναίων3 μήνες ago
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΛΑΞΗ ΑΡΧΕΙΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ
-
Ελλάδα3 έτη ago
Η Ελλάδα δημοφιλέστερη χώρα της Ευρώπης για τις παραλίες της – Τα νησιά που ξεχωρίζουν
-
Ανακοινώσεις4 μήνες ago
Δείτε το πρωτοσέλιδο και τα θέματα της εφημερίδας ΧΤΥΠΟΣ που κυκλοφορεί, Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2024
-
Αγίας Βαρβάρας6 μήνες ago
Συναυλία με Nivo, Goin’ Through και Γιώργο Αλκαίο – ΜΑΤΑΙΩΝΕΤΑΙ ΛΟΓΩ ΒΡΟΧΗΣ