Ελάτε στην παρέα μας

Αμαρουσίου

Εν εξελίξει το μεγάλο έργο εγκατάστασης 5.500 φωτιστικών σωμάτων τεχνολογίας LED στον Δήμο Αμαρουσίου

Δημοσιεύθηκε

στις

Σε εξέλιξη βρίσκεται το μεγάλο έργο εγκατάστασης 5.500 φωτιστικών σωμάτων τεχνολογίας LED (διαφόρων τύπων) στο Δήμο Αμαρουσίου που ξεκίνησε στις 19 Ιουλίου 2024 με σημεία αφετηρίας την οδό Ήβης και την πλατεία Αγίας Λαύρας.

Οι εργασίες συνεχίστηκαν τις επόμενες ημέρες με αμείωτους ρυθμούς μεταξύ άλλων στις οδούς Μητροπόλεως, Πλαστήρα, Διονύσου, Μεγ. Αλεξάνδρου, Θέμιδος, Γράμμου, Δημ. Μόσχα, στην πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως, ενώ στον προγραμματισμό για το επόμενο χρονικό διάστημα βρίσκονται οδοί όπως Νερατζιωτίσσης, Αθ. Διάκου, Δημ. Γούναρη, Δημ. Ράλλη κ.ά.

Προβλέπεται η αντικατάσταση 1.598 φωτιστικών έως το τέλος του Οκτωβρίου, όταν και θα ολοκληρωθεί η πρώτη φάση του έργου.

Το έργο αυτό, 4ετούς διάρκειας, που υλοποιείται με ιδίους πόρους του Δήμου, αποτελεί ένα από τα κομβικότερα για το Μαρούσι, όπως επισημαίνει ο δήμαρχος Θεόδωρος Αμπατζόγλου, αφού αφορά σε όλες τις πολεοδομικές ενότητες και σε αντικατάσταση όλων των φωτιστικών σωμάτων παλαιάς τεχνολογίας με νέας, τύπου LED.

“Οι ουσιαστικές παρεμβάσεις μας στον οδοφωτισμό και φωτισμό κοινόχρηστων χώρων με τεχνολογία τύπου LED ξεκίνησαν από την προηγούμενη θητεία μας (2019-2023)”, σημειώνει ο δήμαρχος, “οπότε και εγκαταστάθηκαν 1.070 νέα φωτιστικά σώματα”.

“Σε αυτή τη θητεία”, τονίζει ο κ. Αμπατζόγλου, “οι 5.500 νέες εγκαταστάσεις, που θα δώσουν περισσότερο και πολύ φτηνότερο φως (60% εξοικονόμηση για τις δημοτικές δαπάνες) σε όλες τις γειτονιές μας, θα σηματοδοτήσουν την κρίσιμη ενεργειακή μετάβαση στη νέα εποχή του Αμαρουσίου”.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ