Αμαρουσίου
Εξαρθρώθηκε στο Μαρούσι σπείρα ανηλίκων η οποία έσπερνε τον τρόμο
![](https://www.xtypos.gr/wp-content/uploads/2016/03/images_0newsize_treno_hsap.jpg)
Απειλούσαν και έκλεβαν μαθητές σε Μετρό και ΗΣΑΠ
Εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Αμαρουσίου, εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας διέπρατταν ληστείες σε βάρος κυρίως ανηλίκων, που εντόπιζαν σε αποβάθρες σταθμών μέσων σταθερής τροχιάς.
Αναλυτικά το δελτίο τύπου της αστυνομίας αναφέρει:
«Συνελήφθησαν μετά από αναζητήσεις, απογευματινές ώρες της 13-9-2017 στο Μαρούσι, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ) και της ανωτέρω υπηρεσίας, τρία άτομα εκ των οποίων δύο ανήλικοι ημεδαποί και ένας 23χρονος υπήκοος Αφγανιστάν ως κλεπταποδόχος. Επιπλέον, ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται επιπλέον δύο (2) μέλη της σπείρας.
Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι δράστες είχαν συστήσει από εξαμήνου και πλέον, συμμορία με σκοπό την διάπραξη ληστειών σε αποβάθρες των σταθμών Μέσων σταθερής τροχιάς.
Για την επίτευξη του σκοπού τους, προσέγγιζαν με διάφορα προσχήματα και με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση, νεαρά άτομα ώστε να διαπιστώσουν το είδος κινητού τηλεφώνου που κατείχαν. Ακολούθως, και αν πληρούνταν τα κριτήριά τους, με την απειλή χρήσης σωματικής βίας ή μαχαιριού, αποσπούσαν κινητά τηλέφωνα, χρήματα και άλλα αντικείμενα. Στις περιπτώσεις όπου τα θύματά τους αντιστέκονταν, τα ακινητοποιούσαν και τα ξυλοκοπούσαν.
Στη συνέχεια διοχέτευαν τα κλοπιμαία στον 23χρονο κλεπταποδόχου , έναντι αντιτίμου που κυμαινόταν στα -50- ευρώ.
Στην κατοχή των ανηλίκων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο (2) κινητά τηλέφωνα, μία (1) χρυσή αλυσίδα και το χρηματικό ποσό των -13- ευρώ.
Στην κατοχή του 23χρονου καθώς και στο αυτοκίνητό του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
• Το χρηματικό ποσό των -1.250- ευρώ
• Το χρηματικό ποσό των 25 δολαρίων ΗΠΑ
• Το χρηματικό ποσό των 50 κορόνων Τσεχίας
• Το χρηματικό ποσό των 10 ρουβλίων Ρωσίας
• Το χρηματικό ποσό των 10 δηναρίων Π.Γ.Δ.Μ.
• Τρία (3) κινητά τηλέφωνα
• Ένα (1) tablet
• Ένα (1) i-pad
• Δύο (2) συσκευές τύπου POWERBANK
• Μία (1) φωτογραφική μηχανή
• Πλήθος καρτών sim
• Εννέα (9) ρολόγια χειρός
• Διάφορα κοσμήματα
• Δύο (2) μαχαίρια
Από την μέχρι στιγμής έρευνα, εξιχνιάσθηκαν πέντε (5) περιπτώσεις.
Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών ο οποίος τους παρέπεμψε στον Ανακριτή”.
-
Ιλίου3 έτη ago
Με ένα «κλικ» η βεβαίωση για τη μεταβίβαση κυριότητας ακινήτων (ΤΑΠ) στον Δήμο Ιλίου
-
Κεντρικό Θέμα5 μήνες ago
Καταιγιστικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη με 100 υπογραφές
-
Κεντρικό Θέμα5 μήνες ago
ΔΕΘ: Τα 17 μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός
-
Ελλάδα3 έτη ago
Η Ελλάδα δημοφιλέστερη χώρα της Ευρώπης για τις παραλίες της – Τα νησιά που ξεχωρίζουν
-
Ανακοινώσεις5 μήνες ago
Κ.Δ.Α.Π. Υμηττού: Ξεκίνησαν οι εγγραφές με Voucher μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ για το σχολικό έτος 2024 – 2025
-
Ειδήσεις1 μήνα ago
Ποια καταστήματα και σούπερ μάρκετ θα είναι ανοιχτά την Πέμπτη 2 Ιανουαρίου
-
Αγίας Βαρβάρας4 μήνες ago
Συναυλία με Nivo, Goin’ Through και Γιώργο Αλκαίο – ΜΑΤΑΙΩΝΕΤΑΙ ΛΟΓΩ ΒΡΟΧΗΣ
-
Ανακοινώσεις5 μήνες ago
5η Γιορτή Κρασιού και Παραδοσιακού Χορού στον Δήμο Μαραθώνος