Ελάτε στην παρέα μας

Αμαρουσίου

Η Συμμαχία για την Ανατροπή στο Μαρούσι καταγγέλλει τη δημοτική αρχή για ιδιωτικοποίηση του πρασίνου

Δημοσιεύθηκε

στις

Με γοργούς ρυθμούς και αιφνιδιαστικές κινήσεις η δημοτική αρχή προχωράει με αποφάσεις της δημοτικής επιτροπής στην ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών του δήμου, αναφέρει η δημοτική παράταξη “Συμμαχία για την ανατροπή στο Μαρούσι”.

“Μετά την απόφαση για ανάθεση στην αναπτυξιακή ΕΥΔΗΜΟΣ μελετών της πολεοδομίας ύψους 180.000 ευρώ που πήρε κατακαλόκαιρο, στις 13 Αυγούστου, η δημοτική αρχή προχωράει και στην ιδιωτικοποίηση και του πρασίνου. Συγκεκριμένα, στη συνεδρίαση της δημοτικής επιτροπής στις 3 Σεπτεμβρίου, η πλειοψηφία αποφάσισε τη σύναψη και ανάθεση δημόσιας σύμβασης για την παροχή υπηρεσιών ολοκληρωμένης διαχείρισης και συντήρησης αστικού πρασίνου”, συμπληρώνει η παράταξη.

“Η πλειοψηφία προχώρησε σε αυτή την απόφαση παρά τη δυναμική παρουσία στη συνεδρίαση όλων των εργαζομένων στο πράσινο που μέσω των εκπροσώπων τους δήλωσαν την πλήρη αντίθεση τους σε αυτές τις μεθοδεύσεις”, όπως συμπληρώνουν από την παράταξη.

“Η δημοτική αρχή προέβαλε το επιχείρημα ότι η ιδιωτικοποίηση της υπηρεσίας πρασίνου είναι μονόδρομος, αφού υπάρχει έλλειψη προσωπικού (30 εργατοτεχνίτες και 4 γεωτεχνικοί επιστήμονες) και η κυβέρνηση δεν επιτρέπει παρά ελάχιστες προσλήψεις. Επίσης, είπε ότι δεν διαθέτει και τον ανάλογο μηχανολογικό εξοπλισμό”.

Η παράδοση του πρασίνου σε ιδιώτες θα οδηγήσει σταδιακά στην απώλεια κάθε γνώσης και εμπειρίας που υπάρχει σήμερα στο δήμο στον τομέα αυτό και στην πλήρη εξάρτηση και ομηρία του δήμου από τους εργολάβους, είναι η θέση της παράταξης “Συμμαχία για την ανατροπή στο Μαρούσι”.

“Αντί για ισχυρούς Δήμους με τεχνογνωσία προς όφελος των δημοτών, θα καταλήξουμε σε πανίσχυρους- διαπλεκόμενους εργολάβους που εκμεταλλευόμενοι την αδυναμία του Δήμου, θα αποκομίζουν τεράστια κέρδη, που φυσικά θα πληρώνουν οι δημότες”, σχολιάζει η “Συμμαχία” σχετικά.

Το πολιτικό σχέδιο της παράταξης περιλαμβάνει:

  • Διαφάνεια και ενημέρωση για τις εργολαβίες πρασίνου ύψους 1.200.000 ευρώ που ήδη εκτελέστηκαν
  • Διαβούλευση με τους εργαζόμενους και το δημοτικό συμβούλιο
  • Αγορά του απαραίτητου μηχανολογικού εξοπλισμού
  • Καταγγελία και εξάσκηση ισχυρών πιέσεων στην κυβέρνηση για να επιτραπούν οι απαραίτητες προσλήψεις προσωπικού με μόνιμη και σταθερή εργασία

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ