Ελάτε στην παρέα μας

Αμαρουσίου

Κάλεσμα του Δήμου Αμαρουσίου για τον τερματισμό της εκτεταμένης και άναρχης απόρριψης ογκωδών απορριμμάτων

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Δήμος Αμαρουσίου, στο πλαίσιο της προσπάθειας για τη διατήρηση της πόλης καθαρής και λειτουργικής και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων, εκτός από το τακτικό πρόγραμμα καθαριότητας, εφαρμόζει πρόγραμμα αποκομιδής των ογκωδών απορριμμάτων και κηπαίων, που καλύπτει όλες τις γειτονιές της πόλης.

Ωστόσο, παρά τις συστάσεις και εξαιτίας και των συχνών ανακαινίσεων σε χώρους κατοικίας του τελευταίου χρονικού διαστήματος, παρατηρείται μια εκτεταμένη, άναρχη απόρριψη ογκωδών απορριμμάτων σε κοινόχρηστους χώρους, χωρίς την τήρηση των κανονισμών καθαριότητας, που ενέχει κινδύνους δημόσιας υγείας και ασφάλειας και αποβαίνει σε βάρος της εύρυθμης λειτουργίας της πόλης.

Η Διεύθυνση Καθαριότητας με τα μέσα και το προσωπικό που διαθέτει καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια ανταποκρινόμενη στα αυξημένα αίτημα των πολιτών για τη διατήρηση της πόλης καθαρής.

«Το Καθαρό Μαρούσι είναι υπόθεση όλων μας», επισημαίνει σε κάθε παρέμβασή του και δημόσια τοποθέτησή του ο δήμαρχος της πόλης, Θεόδωρος Αμπατζόγλου.

Η συμμετοχή επομένως στην προσπάθεια για ένα Καθαρό Μαρούσι, κάθε κατοίκου είναι απαραίτητη. Οφείλουμε όλοι να ακολουθούμε τους κανόνες και να προσαρμόζουμε τις ανάγκες μας σε αυτούς, ώστε με την συμπεριφορά μας να μην επιβαρύνουμε αφενός την εικόνα της γειτονιάς και αφετέρου το φυσικό περιβάλλον.

«Ο νέος Κανονισμός Καθαριότητας, εκτός από τον καθορισμό των υποχρεώσεων και των δικαιωμάτων τόσο του Δήμου όσο και των κατοίκων, προβλέπει αυστηρές κυρώσεις σε όσους εναποθέτουν ογκώδη απορρίμματα, «όποτε θέλουν» και «όπου θέλουν» ρυπαίνοντας κοινόχρηστους χώρους», τονίζει ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης.

Είναι υποχρέωση του κάθε ενδιαφερόμενου να επικοινωνεί απευθείας με τη Διεύθυνση Καθαριότητας και Ανακύκλωσης στην τηλεφωνική γραμμή 210-8023729, προκειμένου να υπάρχει συνεννόηση με το Δήμο και να ορίζεται η ημέρα που θα πραγματοποιηθεί η αποκομιδή των υλικών.

Η ανταπόκρισή και η ενεργή συμμετοχή στην προσπάθεια του Δήμου Αμαρουσίου για τη διατήρηση της πόλης καθαρής είναι επ’ ωφελεία όλων.

Επισυνάπτεται τμήμα του νέου Κανονισμού Καθαριότητας του Δήμου Αμαρουσίου, που αφορά στα ογκώδη απορρίμματα.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ