Ελάτε στην παρέα μας

Αμαρουσίου

Κεντρική προεκλογική συγκέντρωση των Κ.Ο. Αμαρουσίου του ΚΚΕ

Δημοσιεύθηκε

στις

Σε αγωνιστικό κλίμα πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 30.05 το απόγευμα στην πλατεία του Σταθμού ΗΣΑΠ στο Μαρούσι η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση των Κ.Ο. Αμαρουσίου του ΚΚΕ.

Τη συγκέντρωση άνοιξε χαιρετίζοντας ο εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Αμαρουσίου, Κώστας Δράκος.
Στη συνέχεια, τον λόγο πήρε ο Κώστας Γουλιάμος, υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, ο οποίος στην ομιλία του μεταξύ άλλων σημείωσε: “Σήμερα, στο τέλος του πρώτου τέταρτου του 21ου αιώνα, όπου οι κεφαλαιοκρατικές αντιθέσεις οξύνονται στο έπακρο και η οικονομία πολέμου κυριαρχεί ενώ η κατάσταση των λαϊκών μαζών συνεχώς χειροτερεύει, έρχεται διαρκώς στο μυαλό η φωνή του Shakespeare : “ξεχαρβαλώθηκε η ζωή μας”.
Και, πραγματικά, ξεχαρβαλώνεται η ζωή μας σε μια ΕΕ των λόμπι, της διαφθοράς, των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, της οικονομικής ολιγαρχίας και των περιφερειακών πολέμων.
Η ΕΕ εφαρμόζει τη λειτουργία “οικονομίας πολέμου”. Το ομολόγησε πριν από ένα δίμηνο σε άρθρα του σε ευρωπαϊκάμέσα ενημέρωσης ο ίδιος ο Πρόεδρος του ΕυρωπαϊκούΣυμβουλίου Σαρλ Μισέλ : η ΕΕ οφείλει να ενισχύσει τις “αμυντικές” της ικανότητες ώστε να περάσει «σε λειτουργία οικονομίας πολέμου».

Στις 10 Ιουνίου όλα τα μεγάλα προβλήματα θα είναι παρόντα, και θα προστεθούν κι άλλα, αν δεν λάβουμε τα μέτρα μας.Ένας πραγματικά ατέλειωτος μνημονιακός οδικός χάρτης θα εμφανιστεί την επομένη των ευρωεκλογών από την Ευρωπαϊκή Ενωση και την κυβέρνηση, μέσω του οποίου τα λαϊκά νοικοκυριά θα οδηγηθούν σε νέα αδιέξοδα.

Ήδη προετοιμάζονται τα αντιλαϊκά “μνημόνια διαρκείας” απο την Πρόεδρο της Κομισιόν, η οποία έθεσε ζήτημα παράτασης του Ταμείου Ανάκαμψης πέραν του 2026 σε συνάρτηση με την αλλαγή των όρων στο ΕΣΠΑ και στην ΚΑΠ. Αναφέρθηκε μάλιστα στη μείωση των προϋπολογισμών τους και τη μεταφορά των κονδυλίων σε άλλες «προτεραιότητες», όπως, για παράδειγμα, είναι η πολεμική βιομηχανία.

Επομένως όλη αυτή η επικίνδυνη και βαθύτατα αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ και της κυβέρνησης της ΝΔ κόβεται μόνο με την ενίσχυση του πραγματικού αντιπάλου της πολιτικής της: του ΚΚΕ.

Ψηφίζουμε ΚΚΕ στέλνοντας μήνυμα εναντίωσης στην κυβέρνηση, στην ΕΕ, στο ίδιο το σύστημα”, ανέφερε επίσης.

Τέλος, τον λόγο πήρε η βουλευτής Βορείου Τομέα του ΚΚΕ , Αφροδίτη Κτενά, απευθύνοντας στους παρευρισκόμενους κάλεσμα συμπόρευσης και στήριξης του ΚΚΕ παντού.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ