Αμαρουσίου
ΜΑΡΟΥΣΙ ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ ΦΩΝΗ: “Η Δημοτική Συγκοινωνία είναι κεκτημένο δικαίωμα των κατοίκων του Μαρουσιού μας”

“Η δημοτική συγκοινωνία, μία υπηρεσία με μεγάλη κοινωνική απήχηση, έχει «καρατομηθεί» εις βάρος των Μαρουσιωτών και Μαρουσιωτισσών, αλλά και όλων των ωφελούμενων. Γνωρίζαμε εδώ και χρόνια ότι οι γραμμές συγχωνεύθηκαν και αραίωσαν τα δρομολόγια. Όμως, τον Αύγουστο οι χρήστες/ χρήστριες των δημοτικών λεωφορείων έζησαν την πλήρη και εντελώς απροειδοποίητη διακοπή των δρομολογίων, τα οποία επανήλθαν μετά από διάστημα λίγων ημερών με τεράστιες περικοπές.
Αποτέλεσμα είναι, τα (ήδη συγχωνευμένα) δρομολόγια να διακόπτονται το μεσημέρι στην πλειοψηφία των γραμμών, γεγονός που έχει σοβαρές επιπτώσεις στην καθημερινότητα πολιτών και πολιτιδών, αφού δεν μπορούν να επιστρέψουν με ευχέρεια στα σπίτια τους οι εργαζόμενοι/νες, οι χρήστες/ τριες της αγοράς του Αμαρουσίου, οι μαθητές/τριες που σχολούν από τα φροντιστήρια και τις απογευματινές τους δραστηριότητες αλλά και από το σχολείο τους το μεσημέρι λόγω κακού συντονισμού των δρομολογίων με τα ωράρια των σχολείων.
Εξαίρεση στη μεσημεριανή διακοπή των δρομολογίων είναι η γραμμή «Σισμανόγλειο» που παρατάθηκε έως τις 20.30 (8.30 μμ) μετά από σφοδρές διαμαρτυρίες του σωματείου εργαζομένων του νοσοκομείου. Όμως, και η παράταση αυτή δεν είναι αρκετή, με συνέπεια να εγκλωβίζονται οι επισκέπτες και οι εργαζόμενοι μέσα στο νοσοκομείο για όλη τη νύχτα, αφού δεν υπάρχει άλλη κοντινή σύνδεση του Σισμανογλείου με Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.
Ο Δήμος Αμαρουσίου, μόνο σε μία γραμμή διαχρονικά δείχνει ευαισθησία: στη γραμμή MALL – GOLDEN HALL. Η γραμμή αυτή παρατείνει τη λειτουργία της αργότερα κι από τη γραμμή του Σισμανογλείου ακόμη, γιατί λειτουργεί έως τις 21.30 (9.30 μμ) τις καθημερινές, στις 21.00 (9.00 μμ) τα Σάββατα και αντίστοιχα και τις Κυριακές όταν τα καταστήματα είναι ανοιχτά! Έτσι, η Διοίκηση του Αμαρουσίου, αποτρέπει τους τους/τις καταναλωτές/τριες από το εμπορικό κέντρο Αμαρουσίου, και τους διοχετεύει είτε στα εμπορικά κέντρα των μεγαλοεπιχειρηματιών, είτε σε διπλανούς δήμους, μαραζώνοντας την μαρουσιώτικη αγορά σε μία πολύ δύσκολη εποχή.
Η παράταξή μας, ΜΑΡΟΥΣΙ ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ ΦΩΝΗ, αδιαφορεί για τις επιχορηγήσεις της Περιφέρειας σχετικά με τα καύσιμα, τους κυβερνητικούς νόμους και τις οδηγίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης. Γνωρίζουμε ότι Περιφερειάρχης, Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης, Πρωθυπουργός και Δήμαρχος Αμαρουσίου συμφωνούν μεταξύ τους ως προς τις πολιτικές που εφαρμόζονται. Γι’ αυτό ο κ. Αμπατζόγλου αδιαμαρτύρητα συμμορφώθηκε σε αυτές και έχουμε τη βεβαιότητα ότι θα συνεχίζει να φωτογραφίζεται με τα στελέχη αυτά, όποτε έχει την ευκαιρία, σα να μη συμβαίνει τίποτα!
Η παράταξή μας, ΜΑΡΟΥΣΙ ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ ΦΩΝΗ, αδιαφορεί για τις υποσχέσεις ανανέωσης του στόλου της Δημοτικής Συγκοινωνίας με ηλεκτρικά οχήματα προς επίλυση του προβλήματος. Εωσότου βρεθούν οι πόροι και ολοκληρωθούν οι διαδικασίες αγοράς και παραλαβής, οι Μαρουσιώτες/τισσες θα ταλαιπωρούνται. Εμάς μας ενδιαφέρει τι θα γίνει στο μεσοδιάστημα.
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ:
Καλούμε τον κ. Δήμαρχο:
να αντιδράσει στις ρυθμίσεις που υποβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των δημοτών/τισσών, ενέργεια στην οποία η παράταξή μας θα τον στηρίξει,
να παρατείνει τα δρομολόγια των περιφερειακών γειτονιών, ιδίως όταν δεν εξυπηρετούνται από άλλη συγκοινωνία, προς ενίσχυση της συνοχής της πόλης
να παρατείνει τα δρομολόγια του κέντρου, προς ενίσχυση της τοπικής αγοράς
να στηρίξει τα δρομολόγια της δημοτικής συγκοινωνίας με ίδιους πόρους του Δήμου
να διεκδικήσει πύκνωση της αστικής συγκοινωνίας ιδίως στις περιοχές όπου υπάρχουν νοσοκομεία.”
-
Ιλίου3 έτη ago
Με ένα «κλικ» η βεβαίωση για τη μεταβίβαση κυριότητας ακινήτων (ΤΑΠ) στον Δήμο Ιλίου
-
Κεντρικό Θέμα7 μήνες ago
Καταιγιστικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη με 100 υπογραφές
-
Κεντρικό Θέμα7 μήνες ago
ΔΕΘ: Τα 17 μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός
-
Αθλητισμός3 μήνες ago
ΑΜΑΡΥΣΙΑ PRO: Το μεγάλο πυγμαχικό event έρχεται στο κλειστό του Αγίου Θωμά στις 22/12
-
Αθηναίων3 μήνες ago
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΛΑΞΗ ΑΡΧΕΙΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ
-
Ελλάδα3 έτη ago
Η Ελλάδα δημοφιλέστερη χώρα της Ευρώπης για τις παραλίες της – Τα νησιά που ξεχωρίζουν
-
Ανακοινώσεις4 μήνες ago
Δείτε το πρωτοσέλιδο και τα θέματα της εφημερίδας ΧΤΥΠΟΣ που κυκλοφορεί, Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2024
-
Αγίας Βαρβάρας6 μήνες ago
Συναυλία με Nivo, Goin’ Through και Γιώργο Αλκαίο – ΜΑΤΑΙΩΝΕΤΑΙ ΛΟΓΩ ΒΡΟΧΗΣ