Ελάτε στην παρέα μας

Αμαρουσίου

Με επιτυχία άνοιξε η αυλαία για τα “Σπαθάρεια 2021”

Δημοσιεύθηκε

στις

Στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων που διοργανώνει η Διεύθυνση Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Αμαρουσίου τη Δευτέρα 30 Αυγούστου 2021 άνοιξε η αυλαία του 22ου Φεστιβάλ Θεάτρου Σκιών στον αύλειο χώρο του ομώνυμου Μουσείου «Ευγένιος Σπαθάρης».

Φέτος το Φεστιβάλ αποτελεί ένα αφιέρωμα στα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση προβάλλοντας τον σπουδαίο ρόλο του δύσμορφου αλλά έξυπνου Έλληνα Καραγκιόζη μέσα από τα σημαντικότερα ηρωικά έργα του 1821.

Στην έναρξη του 22ου Φεστιβάλ Θεάτρου Σκιών, τον Δήμαρχο Αμαρουσίου Θεόδωρο Αμπατζόγλου εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού & Πολιτισμού Γιάννης Νικολαράκος ο οποίος μετέφερε στο κοινό τους χαιρετισμούς του και την πεποίθηση πως και αυτό το Φεστιβάλ θα στεφθεί από μεγάλη επιτυχίαΣτη συνέχεια αναφέρθηκε στον μεγάλο δάσκαλο Ευγένιο Σπαθάρη και ενημέρωσε τους μικρούς και μεγαλύτερους θεατές για τις υπόλοιπες παραστάσεις του Θεάτρου Σκιών που θα διαρκέσουν μέχρι και το Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου.

Με τη σειρά της το κοινό καλωσόρισε η προϊσταμένη των Μουσείων του Δήμου Μένια Σπαθάρη η οποία τόνισε την προσφορά του Καραγκιόζη στη διδαχή της ιστορίας ενώ ο σύγχρονος καραγκιοζοπαίχτης Σωκράτης Κοτσορές προλόγισε την παράσταση που θα ακολουθήσει με τίτλο «Ο Οδυσσέας Ανδρούτσος στο Χάνι της Γραβιάς»: Μια ποιητική παρουσίαση στο μπερντέ που αναδεικνύει τη δράση και την ισχυρή προσωπικότητα του ήρωα, αποκαλύπτει τον μοχθηρό Πασά, ενώ πρωταγωνιστικό ρόλο έχει ο φίλος μας Καραγκιόζης που με τα κατορθώματά του προσφέρει άφθονο γέλιο σε μικρούς και μεγάλους.

Την παράσταση Θεάτρου Σκιών παρακολούθησαν επίσης οι:  η Εντεταλμένη Σύμβουλος Τουρισμού Φανή Λέκκα, οι Σύμβουλοι του Δημάρχου Άννα Βαγιωνά, Μάχη Νικολαράκου και Γιώργος Ξηρός καθώς και ο βετεράνος καραγκιοζοπαίχτης Μίμης Μάνος.

Τα Σπαθάρεια 2021, πραγματοποιούνται, όπως κάθε χρόνο, στον προαύλιο χώρο του Μουσείου: Οδός Βορείου Ηπείρου 27 & Μεσογείων, Κοκκινιά Αμαρουσίου

Είσοδος μόνο με ονομαστική πρόσκληση

Κρατήσεις θέσεων: τηλ: 210 6127245

 

Δείτε το πρόγραμμα εδώ

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ