Ελάτε στην παρέα μας

Αμαρουσίου

Πολυχώρο – βιβλιοθήκη απέκτησε το 6ο Δημοτικό Σχολείο Αμαρουσίου

Δημοσιεύθηκε

στις

Στα εγκαίνια του σύγχρονου πολυχώρου, αναγνωστήριο και βιβλιοθήκη, που δημιουργήθηκε στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Αμαρουσίου, παραβρέθηκε ο δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης, ο οποίος συνεχάρη όλους όσους συνέβαλαν στην αποπεράτωση αυτού του σχεδίου.

Η δημιουργία του πολυχώρου αυτού πρόκειται για μία ιδέα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων που μετουσιώθηκε σε πράξη χάρη σε ιδιωτικές χορηγίες και με την υποστήριξη του Δήμου Αμαρουσίου.

Συγκεκριμένα, ο πολυχώρος – βιβλιοθήκη περιλαμβάνει αναγνωστήριο και δανειστική βιβλιοθήκη, εργαστήριο φυσικών επιστημών, γωνιά ανάγνωσης και δραματοποίησης παραμυθιού, χώρο προβολής και παρουσιάσεων εκπαιδευτικού υλικού.

Είναι, όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση του Δήμου, ένας ελκυστικός χώρος για τα παιδιά στο σχολικό περιβάλλον όπου εκεί σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς, τους συγγραφείς, τους ανθρώπους των γραμμάτων και των τεχνών προωθεί τη φιλαναγνωσία, την τέχνη σε κάθε μορφή της, την καλλιέργεια της σκέψης και της έρευνας και πλήθος άλλων δραστηριοτήτων.

Η βιβλιοθήκη – πολυχώρος δεν θα μπορούσε να έχει γίνει πραγματικότητα χωρίς τη γενναιόδωρη χορηγία της εταιρείας Μυτηλιναίος, που επέτρεψε τη δημιουργία ενός χώρου πρότυπο για το δημόσιο σχολείο, τη χορηγία της εταιρείας Architek Design & Construction για την εκπόνηση της αρχιτεκνονικής μελέτης, τη στήριξη της διεύθυνσης και του διδακτικού προσωπικού του σχολείου, τους εκδοτικούς οίκους Πατάκη, Ψυχογιός, Αδελφοί Βλάσση για τη χορηγία βιβλίων, τους γονείς για τη συμβολή τους στον εμπλουτισμό της βιβλιοθήκης.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ