Connect with us

Αμαρουσίου

Συμμετοχή του Δήμου Αμαρουσίου στη συνάντηση των μελών του δικτύου EU Local Councillors στις Βρυξέλλες

Published

on

Στη συνάντηση των εκπροσώπων αιρετών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης μελών του δικτύου EU Local Councillors συμμετείχε ο Δήμος Αμαρουσίου στις Βρυξέλλες.

Στις συσκέψεις που έλαβαν χώρα τα μέλη του δικτύου από την Ελλάδα και την Κύπρο είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τις στρατηγικές που προβλέπονται σε συγκεκριμένους θεματικούς άξονες, όπως οι βιώσιμες μεταφορές, τα χρηματοδοτικά εργαλεία (Erasmus+, Grecolslands),κ.α, να τοποθετηθούν πάνω σε ζητήματα που αφορούν στην περιοχή τους, αλλά και στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στην κατά τόπους εφαρμογή των Ευρωπαϊκών οδηγιών.

Εκπροσωπώντας τον Δήμο Αμαρουσίου και μεταφέροντας το μήνυμα του Δημάρχου Θεόδωρου Αμπατζόγλου, η Εντεταλμένη Σύμβουλος Διεθνών Σχέσεων και Διμερών Συνεργασιών και μέλος του δικτύου EU Local Councillors Μαρία-Δήμητρα Ρώτα, στις συναντήσεις της με τους αρμόδιους επί θεμάτων στρατηγικού σχεδιασμού της Γενικής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης, Νεολαίας, Αθλητισμού και Πολιτισμού, επισήμανε την επιτακτική ανάγκη μείωσης της γραφειοκρατίας στις διαδικασίες σύνταξης και υποβολής των προτάσεων για τα ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά εργαλεία.

Διατύπωσε το αίτημα «να δοθεί πραγματικά η δυνατότητα στους Δήμους μέσα από την τακτική επικοινωνία, τη συνεργασία και την απλοποίηση των διαδικασιών να επιτύχουν την καλύτερη δυνατή απορρόφηση των εργαλείων αυτών προς όφελος των πολιτών.» Υπογράμμισε ότι «το αποτέλεσμα θα είναι να εφαρμοστεί πραγματικά και η Πολιτική Συνοχής στην Ελλάδα.»

Το δίκτυο EU Local Councillors Network αποτελεί μια αρχική προσπάθεια της Κομισιόν να ενισχύσει τη συνεργασία μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από όλα τα κράτη μέλη της. Στόχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής  είναι μέσω του δικτύου να έλθει σε επαφή με εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης παρέχοντας τη δυνατότητα να εκφράσουν απόψεις και προβληματισμούς σε θέματα τοπικής και περιφερειακής πολιτικής, καθώς οι αποφάσεις της Ε.Ε. έχουν άμεσο αντίκτυπο στην καθημερινή ζωή των πολιτών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ