Ελάτε στην παρέα μας

Αμαρουσίου

“Υποταγμένος στην εξυπηρέτηση των μεγάλων συμφερόντων ο Αμπατζόγλου”, σύμφωνα με τη Συμμαχία για την Ανατροπή

Δημοσιεύθηκε

στις

“Προκαλεί αγανάκτηση”, αναφέρει η δημοτική παράταξη Συμμαχία για την Ανατροπή στο Μαρούσι, ” η απόπειρα ωραιοποίησης της κατάστασης χρεοκοπίας του Δήμου Αμαρουσίου, όπως επιχειρείται με το από 16-9-2024 δελτίο τύπου του Δήμου «Επί διοίκησης Θ. Αμπατζόγλου, ο Δήμος απαλλάσσεται από ένα ακόμη δάνειο πολλών εκατομμυρίων ευρώ”.

“Ο κ. Αμπατζόγλου επιχαίρει και διεκδικεί και τον τίτλο του καλού νοικοκύρη, επειδή ο Δήμος πλήρωσε την Τράπεζα Πειραιώς πάνω από 22εκ. ευρώ για ένα δάνειο από εποχής Τζανίκου και Πατούλη που δεν είχε κανένα όφελος για την πόλη και τους κατοίκους της.

Χωρίς καμία διαμαρτυρία και χωρίς ποτέ να αποκαλύψει στους δημότες πού πήγαν αυτά τα λεφτά, φάνηκε συνεπέστατος απέναντι στην τράπεζα. Δε ζήτησε καμία επαναδιαπραγμάτευση και, κυρίως, δε διεκδίκησε από το κράτος να ξεπληρώσει εκείνο τα χρέη του Δήμου από τα χρωστούμενα που, κατά τις εκτιμήσεις της ΚΕΔΕ, ξεπερνούν τα 25 δις προς όλους τους δήμους της χώρας”, συνεχίζει η παράταξη, με επικεφαλής την Κατερίνα Ψάλτη, κατά του δημάρχου Αμαρουσίου.

“Ας πληροφορήσει τους δημότες ο «καλός νοικοκύρης» πόσοι κοινόχρηστοι και κοινωφελείς χώροι αποδεσμεύτηκαν και επιστράφηκαν στους ιδιοκτήτες τους το τελευταίο διάστημα, σε ένα Μαρούσι που ασφυκτιά από την έλλειψη ελεύθερων χώρων, επειδή ο Δήμος δήλωσε αδυναμία να τους ξεπληρώσει. Βρίσκει, όμως, από την άλλη τα λεφτά για να πληρώνει στις τράπεζες ετησίως γύρω στα 7 εκ. ευρώ για παλαιότερα χρέη.

Ας πληροφορήσει, επίσης, τους δημότες ότι το αντάλλαγμα για να αποκτήσει το οικόπεδο της ΕΤΕΒΑ στον Αγ. Θωμά και να ξεπληρωθεί αντίστοιχο δάνειο προς την ΕΤΕ ήταν να δώσει συγχωροχάρτι στη LAMDA και να «νομιμοποιηθεί» το μεγαλύτερο αυθαίρετο της Ευρώπης (MALL)”, συμπληρώνει η “Συμμαχία για την Ανατροπή”.

“Τέλος, ας πληροφορήσει τους δημότες ότι επίκειται ο πλειστηριασμός από την INTRUM, θυγατρικής της Πειραιώς απέναντι στην οποία υπήρξε συνεπέστατος, όλων των ακινήτων της δημοτικής επιχείρησης ΑΘΜΟΝΟΝ αξίας περίπου 40 εκ.

Ο κ. Αμπατζόγλου, όπως και οι προκάτοχοί του, αποδείχθηκε στην πράξη το ίδιο υποταγμένος στα μεγάλα οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα που ευθύνονται μαζί με τις κυβερνήσεις και τις δημοτικές αρχές για τη σημερινή υποβάθμιση της πόλης και της ποιότητας ζωής των κατοίκων της. Και αυτό ας το κρατήσουν καλά οι δημότες στο μυαλό τους”, αναφέρουν καταληκτικά.

 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ