Αμαρουσίου
235 μονάδες αίματος ο απολογισμός της 44ης Εθελοντικής Αιμοδοσίας του Δήμου Αμαρουσίου
![](https://www.xtypos.gr/wp-content/uploads/2023/10/IMG-1e2373da41119cea42b0677a70f1bc79-V.jpg)
Με επιτυχία διεξήχθη η 44η Εθελοντική Αιμοδοσία, που διοργάνωσε ο Οργανισμός Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αμαρουσίου, το τριήμερο από 23 έως 25 Οκτωβρίου 2023 στο Δημαρχείο Αμαρουσίου.
247 εθελοντές αιμοδότες, εκ των οποίων οι 29 ήταν νέοι εθελοντές αφιέρωσαν λίγα λεπτά από το χρόνο τους για να προσφέρουν το υπέρτατο αγαθό της ζωής για τους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη από μετάγγιση αίματος.
Μετά τον απαραίτητο ιατρικό έλεγχο των αιμοδοτών από το επιστημονικό προσωπικό του κινητού συνεργείου του νοσοκομείου Φλέμινγκ, συγκεντρώθηκαν 235 μονάδες αίματος που ενισχύουν τη Δημοτική Τράπεζα Αίματος.
Παράλληλα, με την 44η Εθελοντική αιμοδοσία, πραγματοποιήθηκε ενημέρωση, καθώς και λήψη δείγματος στοματικού επιχρίσματος σε 8 εθελοντές που το επιθυμούσαν για έλεγχο συμβατότητας δότη μυελού των οστών, μέσω του Τοπικού Κέντρου Εγγραφής Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών, που λειτουργεί στο Δημοτικό Πολυιατρείο Αμαρουσίου, σε συνεργασία με τον σύλλογο «Όραμα Ελπίδας». (τηλ. επικοινωνίας για ραντεβού 2132031911).
Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες του προς τους εθελοντές αιμοδότες της 44ης Εθελοντικής Αιμοδοσίας για την «αξιέπαινη και σημαντική συμβολή τους -όπως υπογραμμίζει- στην ενίσχυση της Δημοτικής Τράπεζας Αίματος, ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες των συμπολιτών σε αίμα.
«Η κοινωνική ευαισθησία με πράξεις αλληλεγγύης και προσφοράς δίνει ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο και σε αυτό όλοι μπορούμε να είμαστε ένας κρίκος της μεγάλης αλυσίδας αγάπης και εθελοντισμού» υπογραμμίζει ο κ. Αμπατζόγλου.
Την επίβλεψη για τη διεξαγωγή της 44ης Εθελοντικής Αιμοδοσίας είχε ο Πρόεδρος του Οργανισμού Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης Δήμου Αμαρουσίου (Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α.) Πέτρος Κόνιαρης, με τη συνδρομή του προσωπικού του Οργανισμού.
[banner id=”143729″]
-
Ιλίου3 έτη ago
Με ένα «κλικ» η βεβαίωση για τη μεταβίβαση κυριότητας ακινήτων (ΤΑΠ) στον Δήμο Ιλίου
-
Κεντρικό Θέμα5 μήνες ago
Καταιγιστικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη με 100 υπογραφές
-
Κεντρικό Θέμα5 μήνες ago
ΔΕΘ: Τα 17 μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός
-
Ελλάδα3 έτη ago
Η Ελλάδα δημοφιλέστερη χώρα της Ευρώπης για τις παραλίες της – Τα νησιά που ξεχωρίζουν
-
Αγίας Βαρβάρας5 μήνες ago
Συναυλία με Nivo, Goin’ Through και Γιώργο Αλκαίο – ΜΑΤΑΙΩΝΕΤΑΙ ΛΟΓΩ ΒΡΟΧΗΣ
-
Ανακοινώσεις5 μήνες ago
Κ.Δ.Α.Π. Υμηττού: Ξεκίνησαν οι εγγραφές με Voucher μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ για το σχολικό έτος 2024 – 2025
-
Ειδήσεις2 μήνες ago
Ποια καταστήματα και σούπερ μάρκετ θα είναι ανοιχτά την Πέμπτη 2 Ιανουαρίου
-
Ανακοινώσεις7 μήνες ago
Το πρόγραμμα των πολιτιστικών εκδηλώσεων «Λαμπέτεια 2024» στον Δήμο Μάνδρας – Ειδυλλίας