Αμαρουσίου
Aποκατάσταση των υποδομών στις περιοχές Σωρού και Στούντιο Α που επλήγησαν από την υπερχείλιση του ρέματος Σαπφούς

Σε εξέλιξη βρίσκονται από το Δήμο Αμαρουσίου τα έργα αποκατάστασης των υποδομών που επλήγησαν κατά τις ημέρες των έντονων βροχοπτώσεων στις 26/7, 28/7 και 29/7/2018, λόγω της υπερχείλισης του ρέματος Σαπφούς, που δεν είχε καθαρισθεί από την Περιφέρεια Αττικής ως όφειλε, προκαλώντας έντονα προβλήματα σε παραρεμάτιες οδούς του Δήμου.
Με εντολή του Δημάρχου κ. Γιώργου Πατούλη, ξεκίνησαν αμέσως την επομένη των πλημμυρικών φαινομένων, οι εργασίες για την αποκατάσταση των βλαβών και των καταστροφών, αλλά και η άμεση παρέμβαση, όπου αυτό ήταν εφικτό λόγω αρμοδιότητας, προκειμένου να αποφευχθούν νέα πλημμυρικά φαινόμενα στις πληγείσες περιοχές.
Πιο συγκεκριμένα, στην περιοχή του Σωρού έχουν γίνει άμεσες επεμβάσεις στην οδό Άρη Φακίνου και Κέκροπος (εργασίες οδοποιίας και ανακατασκευή κατεστραμμένων τοιχείων αντιστήριξης σε ιδιοκτησίες),στην οδό Ζήκου γίνεται άμεση ανακατασκευή του κατεστραμμένου δικτύου ομβρίων και κατασκευή επιπλέον φρεατίων συλλογής ομβρίων υδάτων.
Επιπροσθέτως, στην οδό Αγ. Αθανασίου γίνεται κατασκευή νέων φρεατίων συλλογής ομβρίων υδάτων αλλά και κατεστραμμένων τοιχείων αντιστήριξης σε ιδιοκτησίες. Τα έργα αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί εντός του Αυγούστου.
Το έργο «ΑΠΟΡΡΟΗ ΟΜΒΡΙΩΝ ΥΔΑΤΩΝ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΣΤΟΥΝΤΙΟΥ Α» ολοκληρώνεται, εντός της προσεχούς εβδομάδας.
Πιο συγκεκριμένα, για την ολοκλήρωση του εν λόγω αντιπλημμυρικού έργου συνολικού μήκους 3,00 χλμ, το οποίο θωρακίζει από πλημμυρικά φαινόμενα ολόκληρη την περιοχή του Στουντίου Α, απομένουν οι αποκαταστάσεις σε μήκος 50,00μμ περίπου επί της οδού Μεσσήνης, οι οποίες πρόκειται να ολοκληρωθούν μέχρι την προσεχή Τετάρτη.
-
Ιλίου3 έτη ago
Με ένα «κλικ» η βεβαίωση για τη μεταβίβαση κυριότητας ακινήτων (ΤΑΠ) στον Δήμο Ιλίου
-
Κεντρικό Θέμα6 μήνες ago
Καταιγιστικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη με 100 υπογραφές
-
Κεντρικό Θέμα6 μήνες ago
ΔΕΘ: Τα 17 μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός
-
Αθλητισμός3 μήνες ago
ΑΜΑΡΥΣΙΑ PRO: Το μεγάλο πυγμαχικό event έρχεται στο κλειστό του Αγίου Θωμά στις 22/12
-
Ελλάδα3 έτη ago
Η Ελλάδα δημοφιλέστερη χώρα της Ευρώπης για τις παραλίες της – Τα νησιά που ξεχωρίζουν
-
Ανακοινώσεις4 μήνες ago
Δείτε το πρωτοσέλιδο και τα θέματα της εφημερίδας ΧΤΥΠΟΣ που κυκλοφορεί, Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2024
-
Αθηναίων3 μήνες ago
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΛΑΞΗ ΑΡΧΕΙΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ
-
Αγίας Βαρβάρας6 μήνες ago
Συναυλία με Nivo, Goin’ Through και Γιώργο Αλκαίο – ΜΑΤΑΙΩΝΕΤΑΙ ΛΟΓΩ ΒΡΟΧΗΣ