Ελάτε στην παρέα μας

Βάρης - Βούλας- Βουλιαγμένης

Υπεγράφη η κατασκευή πρότυπου Βιοκλιματικού Παιδικού Σταθμού στη Βούλα

Δημοσιεύθηκε

στις

Στην χρηματοδότηση της ανέγερσης του νέου Βιοκλιματικού Παιδικού Σταθμού στη Βούλα με 2.1 εκ. ευρώ, προχωρά η Περιφέρεια Αττικής κατόπιν της υπογραφής της σχετικής προγραμματικής σύμβαση.

Πρόκειται για ένα ακόμη ουσιαστικό έργο που έρχεται να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες του Δήμου σε υποδομές προσχολικής αγωγής για τους μαθητές της περιοχής, καθώς ο νέος παιδικός σταθμός θα έχει συνολική δυναμικότητα πενήντα ένα νήπια. Παράλληλα, το κτήριο του παιδικού σταθμού μελετήθηκε με τις αρχές του βιοκλιματικού σχεδιασμού, ώστε να επιτευχθεί η δημιουργία ενός ιδανικού μικροκλίματος καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου με σχεδόν μηδενικό ενεργειακό αποτύπωμα για την προστασία του περιβάλλοντος.

Τι προβλέπεται για τον νέο Βιοκλιματικό Παιδικό Σταθμό στη Βούλα

Ο Παιδικός Σταθμός θα έχει συνολική δυναμικότητα πενήντα ένα (51) νήπια και θα ανεγερθεί σε οικόπεδο, το οποίο βρίσκεται επί των οδών Αλεξάνδρας και Ηρακλειδών στον Δήμο Βούλας.

Το κτίριο θα αναπτυχθεί σε τρία επίπεδα ανωδομής και υπόγειο, ως εξής: ισόγειο 173 τ.μ., α΄όροφο 109,81τ.μ., β΄όροφο 85,79 τ.μ. και υπόγειο 282,81 τ.μ. με βοηθητικές και υποστηρικτικές χρήσεις, καθώς και τρεις (3) θέσεις στάθμευσης οχημάτων. Επιπλέον προβλέπεται ο εξοπλισμός και η διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ