Connect with us

Βριλησσίων

Έντονη κριτική και καταγγελία του Α. Ντινόπουλου για “ακινητοποιημένα” δημοτικά οχήματα

Published

on

Έντονη κριτική στη δημοτική αρχή Βριλησσίων ασκεί με την τελευταία της ανακοίνωση η παράταξη “Βριλήσσια Δυνατά” και ο επικεφαλής Α. Ντινόπουλος.

Στο πλαίσιο αυτής, γίνεται λόγος για την εγκατάλειψη οχημάτων στη Ναυτική Βάση, τα οποία παραμένουν “παροπλισμένα”, παρά το γεγονός ότι είναι πληρωμένα από άποψη ασφαλίστων και τελών κυκλοφορίας.

Μάλιστα, παρατιθενται τεκμήρια σχετικά με την έρευνα την οποία πραγματοποίησε τα οποία μπορείτε να δείτε παρακάτω διαβάζοντας αναλυτικά το κείμενο της ανακοίνωσης:

“Για πέντε τουλάχιστον χρόνια, δηλαδή για σχεδόν ολόκληρη την μέχρι τώρα θητεία της σημερινής διοίκησης του Δήμου Βριλησσίων το 41,8% των δημοτικών οχημάτων που ασφαλίζονται είναι ακινητοποιημένα!

Αυτό αποκάλυψε ύστερα από σχετική έρευνα ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης («Βριλήσσια Δυνατά») στον Δήμο Βριλησσίων Αργύρης Ντινόπουλος.

Σύμφωνα μάλιστα με νεότερα στοιχεία που ο Αργύρης Ντινόπουλος έφερε στην δημοσιότητα η οικονομική ζημιά στον Δήμο Βριλησσίων είναι ακόμη μεγαλύτερη από ότι αρχικά είχε εκτιμηθεί.

Γιατί εκτός από τα δέκα τρία (13) δημοτικά οχήματα για τα οποία ο ίδιος ο Δήμος Βριλησσίων εξέδωσε (στις 13 Αυγούστου 2020) πρωτόκολλο καταστροφής με καθυστέρηση πέντε ετών αποκαλύφθηκε ότι και άλλα πέντε (5) δημοτικά οχήματα αν και φέρουν πινακίδες κυκλοφορίας βρίσκονται εγκαταλειμμένα και ακινητοποιημένα και μάλιστα μέσα στον πνεύμονα πρασίνου της ναυτικής βάσης.

Δηλαδή συνολικά δέκα οκτώ (18) δημοτικά οχήματα σε γενικό σύνολο σαράντα τριών (43) που ασφαλίστηκαν με απευθείας ανάθεση (για την χρονική περίοδο 15 Ιουλίου 2020-15 Ιουλίου 2021) είναι ακίνητα, παροπλισμένα και κυριολεκτικά σαπίζουν μέσα στον πνεύμονα πρασίνου της ναυτικής βάσης.

Και αυτό συμβαίνει τουλάχιστον τα τελευταία πέντε χρόνια! Η ετήσια ζημιά από τα ασφάλιστρα που καταβάλλονται είναι 6.700 ευρώ, δηλαδή για τα πέντε χρόνια ο Δήμος Βριλησσίων ζημιώθηκε κατά 33.500 ευρώ εκτός βεβαίως από τα τέλη κυκλοφορίας που καταβάλει για τα 18 αυτά ακινητοποιημένα δημοτικά οχήματα τα οποία φέρουν πινακίδες κυκλοφορίας.

Από το 2018 και μετά η ασφάλιση του δημοτικού στόλου γίνεται από τον δήμαρχο με απευθείας ανάθεση σε συγκεκριμένη ασφαλιστική εταιρία ενώ παρά τις επίμονες ερωτήσεις του επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αργύρη Ντινόπουλου προς την διοίκηση δεν αποκαλύπτεται το όνομα του ασφαλιστικού πράκτορα που μεσολαβεί.

Ο δήμαρχος Ξένος Μανιατογιάννης στο δημοτικό συμβούλιο της 30ης Σεπτεμβρίου 2020 απαντώντας σε ερώτηση του δημοτικού συμβούλου της αξιωματικής αντιπολίτευσης Τάσου Χρηστάκη για το αν για τα προς καταστροφή δέκα τρία (13) δημοτικά οχήματα είχαν καταβληθεί ασφάλιστρα απάντησε αρνητικά ενώ στις 26 Ιουνίου 2020 είχε ο ίδιος εκδόσει απόφαση για την με απευθείας ανάθεση ασφάλισή τους για ένα ακόμη χρόνο.”

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ