Ελάτε στην παρέα μας

Βριλησσίων

Εκδήλωση Κ.Ο. Βριλησσίων του ΚΚΕ για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια

Δημοσιεύθηκε

στις

Στην αίθουσα Μικης Θεοδωρακης του δήμου Βριλησσίων πραγματοποιήθηκε στις 25.02 η εκδήλωση της Κομματικης Οργάνωσης Βριλησσίων του ΚΚΕ. Όπως σημειώθηκε κατά το άνοιγμά της, η εκδήλωση είχε σκοπό να φωτίσει πλευρές των θέσεων του ΚΚΕ για το νομοσχέδιο για την παιδεία και τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια που κατατέθηκε και που άμεσα θα έρθει προς ψήφιση.

Μέλη της Κ.Ο. Βριλησσίων του ΚΚΕ δήλωσαν, μεταξύ άλλων, στην εκδήλωση:

“Το σχέδιο για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων έχει ήδη απορριφθεί, πριν κατατεθεί στη Βουλή, από τους αγώνες των φοιτητών, των μαθητών, των πανεπιστημιακών, των γονιών και των εργαζομένων.

Σε όλη τη χώρα, η εκπαιδευτική κοινότητα βρίσκεται σε αναβρασμό, με δεκάδες σχολές να είναι υπό κατάληψη, τους φοιτητές και μαθητές να βρίσκονται στους δρόμους, διατρανώνοντας την αντίθεσή τους στην ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστήμιων, αλλά και στις τριπλές πανελλαδικές που προβλέπει το σχέδιο για το λεγόμενο «Εθνικό Απολυτήριο».

Η κυβερνητική προπαγάνδα προσπαθεί να στηρίξει το αντιδραστικό νομοσχέδιο με εύηχους αλλά παραπλανητικούς όρους. Από την άλλη η πραγματικότητα που γνωρίζουν όλοι στην Ανώτατη Εκπαίδευση, η διεθνής εμπειρία αλλά και η κοινή λογική «κουρελιάζουν» τα κυβερνητικά επιχειρήματα, αφού οι νόμοι της αγοράς ενισχύουν τους ταξικούς φραγμούς και την κατηγοριοποίηση στην εκπαίδευση

Η νεολαία, ο κόσμος της εκπαίδευσης, παλεύοντας ενάντια στην ίδρυση ιδιωτικών Πανεπιστημίων, δυναμώνουν τον αγώνα απέναντι στις πραγματικές “ανορθογραφίες” της εκπαίδευσης που διαχρονικά έχουν διαμορφωθεί από όλα τα κόμματα που έχουν κυβερνήσει (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ) και διεκδικούν τα δικαιώματά τους στη μόρφωση.

Ο αγώνας είναι δίκαιος και θα συνεχιστεί. Ούτε με καταστολή, ούτε με κοροϊδία, μπορούν να σταματήσουν αυτό το ποτάμι που γίνεται όλο και πιο ορμητικό και απαιτεί το αντιδραστικό νομοσχέδιο να μην περάσει.

Τα λόγια του Β. Αρχιμανδρίτη

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Βασίλης Αρχιμανδρίτης, επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Βριλησσίων και δημοτικός σύμβουλος:

“Είμαστε χιλιάδες, που έτυχε και ήμασταν φοιτητές την περίοδο των μεγάλων κινητοποιήσεων ενάντια στην κατάργηση του άρθρου 16. Ακόμα δεν μπορούμε να ξεχάσουμε τα χρόνια εκείνα. Αμέτρητοι νέοι άνθρωποι, ποτάμια στους δρόμους, με ένα κοινό όνειρο: Οι σπουδές μας να έχουν αντίκρισμα, η επιστήμη μας να προσφέρει στο κοινωνικό σύνολο και να μην είναι υποταγμένη σε επιχειρηματικά συμφέροντα.

Εκείνος ο αγώνας έχει σημαδέψει μία ολόκληρη γενιά, γι’ αυτό είμαστε σίγουροι ότι τον θυμούνται πολλοί και έντονα.

Να ξέρετε ότι η γενιά του άρθρου 16 τιμάει τον αγώνα της. Δεν ξεχνά τις ρίζες της και τις μάχες που έδωσε. Παραμένουμε αξιοπρεπείς και ταγμένοι στον αγώνα που βάζει τα συμφέροντα του λαού και της νέας γενιάς μπροστά. Γι’ αυτό και θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις, απ’ όπου βρίσκεται ο καθένας μας, για να μην περάσει αυτό το κατάπτυστο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, για να μη γίνει η αδικία, νόμος! Όλοι στους δρόμους! Ξεσηκωμός!».

Στη συνέχεια το λόγο πήρε η Αφροδίτη Κτενά, βουλευτής του Κόμματος και καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αθηνών για την κεντρική ομιλία. Δήλωσε, συν τοις άλλοις:

“Το ν/σ για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια είναι αντιδραστική τομή που αφορά ολόκληρη την ελληνική κοινωνία. Η θέση του ΚΚΕ είναι ξεκάθαρα και χωρίς αστερίσκους ενάντια στην ίδρυση και λειτουργία ιδιωτικών πανεπιστημίων με όποια μορφή κι αν έρθουν με όποιο νομικό πρόσωπο κι αν ενδυθούν”.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ