Ελάτε στην παρέα μας

Βριλησσίων

Η Βούλα Αρσένη – Λάμπρου στο Χ-τύπο: «Ο ρόλος του Δημάρχου είναι να λύνει τα προβλήματα  με αποτελεσματικότητα»

Δημοσιεύθηκε

στις

Συνέντευξη με την υποψήφια Δήμαρχο Βριλησσίων

 

Στην τελική ευθεία για τις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2023 βρίσκεται η υποψήφια Δήμαρχος Βριλησσίων κα Βούλα Αρσένη-Λάμπρου.

Η επικεφαλής της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης «ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ ΠΟΡΕΙΑ ΕΥΘΥΝΗΣ» μιλά αποκλειστικά στην εφημερίδα μας για τους στόχους της, απαντώντας σε όσα θέλουν να ξέρουν οι πολίτες πριν πάνε στην κάλπη.

 

Αρχικά, θα θέλαμε να μας πείτε ποιοι ήταν οι κυριότεροι λόγοι που σας ώθησαν να θέσετε υποψηφιότητα ως Δήμαρχος;

Ευχαριστώ για την φιλοξενία στην εφημερίδα σας. 13 χρόνια στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ενεργά δημοτική σύμβουλος, συμμετείχα τα τελευταία 9 χρόνια στην Διοίκηση Μανιατογιάννη, έχω γνώση για όλα τα θέματα  που αφορούν στον Δήμο (ακόμα και για αυτά που δεν άπτονταν στις αρμοδιότητες μου, σαν Προέδρου του ΟΚΠΑ και Αντιδ/ρχου Κοινωνικής Πολιτικής και Αγωγής Υγείας). Κατέθετα στους συναδέλφους γνώμες, άλλες φορές γίνονταν δεκτές  τις περισσότερες όχι , κ μάλιστα κατηγορήθηκα για αυτό.

Μέσω του ΟΚΠΑ, ήμουν σε καθημερινή επαφή με τους δημότες, μου εμπιστεύονταν τους προβληματισμούς, τις αγωνίες και τις δυσκολίες τους, για διάφορα θέματα. Διαπίστωνα καθημερινά, πως όταν ασχολείσαι (εύκολα ή δύσκολα) λύνεις τα προβλήματα. Φτάνει να ασχολείσαι με αμεσότητα.

Αυτό ακριβώς είναι ο ρόλος του Δημάρχου, να λύνει τα προβλήματα  με αποτελεσματικότητα. Μετά από τόσα χρόνια, είμαι σίγουρη πως διαθέτω αυτή την ικανότητα.

 

Ποια είναι τα κυριότερα σημεία και οι θέσεις του προγράμματός σας;

 

Κάθε θέμα έχει βαρύτητα, σημασία και αξία. Καθαριότητα, περιβάλλον, σχολεία- οικογένεια, αντιπλημμυρικά, ασφάλεια, αθλητικοί χώροι, προσβασιμότητα, κοινωνικές -ανθρώπινες σχέσεις, ψυχαγωγία, δημοτική συγκοινωνία, αξιοποίηση υποδομών, καθημερινότητα,  είναι από τα βασικά θέματα που θα αναπτύξουμε στο ανώτατο επίπεδο. Μπορούμε!

 

Κατά τη γνώμη σας ποια είναι τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο δήμος και πώς σκοπεύετε να τα αντιμετωπίσετε σε περίπτωση που εκλεγείτε;

 

 Η καθαριότητα δυστυχώς παρά τις προσπάθειες του προσωπικού. Συνεπώς αναδιοργάνωση Δ/νσης Περιβάλλοντος και Καθαριότητας , ενίσχυση προσωπικού, εκπαίδευση και αναβάθμιση τρόπου λειτουργίας παροχής υπηρεσιών στον πολίτη. Η χώρα μας και ο Δήμος μας, πλήττεται από ακραία καιρικά φαινόμενα. Πρέπει λοιπόν να θωρακιστεί η  πόλη, με έργα αντιπλημμυρικά (συμπληρωματικά στα υπάρχοντα), με δασοπροστασία, αγορά οχημάτων (επέμβασης, διάσωσης, διάνοιξης δρόμων). Χρειάζεται οργανωμένη Πολιτική Προστασία στελεχωμένη με εκπαιδευμένο προσωπικό, ισχυρό δίκτυο εθελοντών διαχείρισης κρίσης, σύγχρονα μέσα εξοπλισμού.  Για  δρόμους, έχουμε πλάνο συνεργασίας με γειτονικούς δήμους, για να ασφαλτοστρωθούν σταδιακά όλοι, βασιζόμενοι  και στις δικές μας δυνάμεις. Στο ίδιο πλαίσιο θα γίνει ανακατασκευή των πεζοδρομίων, προκειμένου να υπάρχει προσβασιμότητα . Αντικατάσταση των σπασμένων/ελλαττωματικών κάδων απορριμμάτων και μηνιαία απολύμανση. Σταδιακή αντικατάσταση από υπογειοποιημένους κάδους. Αγορά γεννήτριας για την αδιάλειπτη λειτουργία των αντλιών νερού.

Επισκευή παροπλισμένων οχημάτων  καθαριότητας (απορριμματοφόρα-σκούπες). Καλύτερες συνθήκες στα σχολεία, με τεχνολογικό υλικό (διαδραστικούς πίνακες, υπολογιστές, air condition, κ.α) ανελκυστήρες, προσεισμικός έλεγχος τύπου Β, σε όλα τα σχολεία. Δεδομένου της αύξησης  του πληθυσμού  στην πόλη μας η διοίκηση μας θα καταθέσει πλήρεις φακέλους  για την έγκριση κατασκευής 3ου Λυκείου.

 

Με ποια κριτήρια καταρτίσατε το ψηφοδέλτιό σας;

 

Όποιος επιθυμεί να εκλεγεί, πρέπει να γνωρίζει ότι είναι στην υπηρεσία του δημότη, να χαρακτηρίζεται από χαρακτηριστικά και ικανότητες που τον καθιστούν κατάλληλο για την εκτέλεση των καθηκόντων της θέσης.

Αγάπη και αφοσίωση, ανθρωπιά, και συνεργασία με τους συναδέλφους ,αλληλοσεβασμός

Κατανόηση των Τοπικών Αναγκών, κατανόηση αναγκών και προτεραιοτήτων , να είναι σε θέση να αντιμετωπίζει τα ζητήματα. Να έχει ικανότητα στην λήψη αποφάσεων. Διαχειριστικές δεξιότητες. Καλή επικοινωνία ώστε να παρέχει πληροφορίες κ να ακούει τις ανησυχίες των κατοίκων. Ηθικότητα και η Ακεραιότητα. Ανοιχτό μυαλό ανταλλαγής ιδεών και προτάσεων, να είναι αφοσιωμένος  στην προώθηση του κοινού συμφέροντος .

Δεν με απασχόλησε η ιδεολογική τους ταυτότητα, δεν ήταν καν το κριτήριο αυτό που θα με οδηγούσε στην επιλογή τους. Είμαι περήφανη για την ομάδα μου, είναι έτοιμοι να τοποθετηθούν σε θέσεις ευθύνης . Δεν εξαντλήσαμε το όριο των υποψηφίων(73), για να μαζέψουμε άλλους 5 ψήφους στο σακούλι . Κάθε υποψήφιος  έχει λόγο και θέση.

 

Γιατί να σας επιλέξουν οι συμπολίτες σας και ποιο είναι το μήνυμα που τους στέλνετε προτού πάνε στις κάλπες;

 

Καλώ ΟΛΟΥΣ τους συμπολίτες μας στις 8/10 να μάθουν  το πρόγραμμα μας και συνυπολογίζοντας  το έργο που (θεωρώ) έχω  κάνει  αυτά τα 9 χρόνια, να κρίνουν για το πόσο μπορώ  να ανταποκριθώ στα λεγόμενα μου.  Στην ΠΟΡΕΙΑ μου, με ΕΥΘΥΝΗ, ό,τι έχω πει το έχω πραγματοποιήσει.  Δεσμεύομαι για την επόμενη ημέρα της ανάληψης των Δημαρχιακών καθηκόντων μου.

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ