Ελάτε στην παρέα μας

Βριλησσίων

Με λαμπρότητα ο εορτασμός της Αναλήψεως του Κυρίου στα Βριλήσσια

Δημοσιεύθηκε

στις

Με λαμπρότητα και συμμετοχή πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκε η μεγάλη τοπική εορτή της Αναλήψεως του Κυρίου στα Βριλήσσια. Ο εορτασμός κορυφώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 13 Ιουνίου 2024, με τη λιτανεία της ιεράς εικόνας της Αναλήψεως του Κυρίου στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Νωρίτερα, τελέστηκε Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αναλήψεως του Κυρίου και το απόγευμα ο Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ταλαντίου κ.κ. Επιφανίου, ο οποίος εκπροσώπησε τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο. Όπως κάθε χρόνο, εδώ και δεκαετίες, το πλήθος των πιστών ευλόγησε ο προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αναλήψεως του Κυρίου πρωτοπρεσβύτερος π. Αγησίλαος Τσώλος, μαζί με τους εφημερίους του ναού π. Ιωάννη Καζάκο και π. Βάιο Βαϊόπουλο, αλλά και ιερείς από όλες τις ενορίες της πόλης.

Τη λιτάνευση της ιεράς εικόνας της Αναλήψεως του Κυρίου συνόδεψαν ο δήμαρχος Βριλησσίων, Γιάννης Πισιμίσης, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων της πόλης, οι πρόσκοποι των Βριλησσίων αλλά και πλήθος κόσμου. Την πομπή πλαισίωσε η Φιλαρμονική του Δήμου Βριλησσίων, υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού, Νίκου Βασιάδη.

Ακολούθησαν παραδοσιακοί χοροί στην πλατεία Αναλήψεως από τα τμήματα παραδοσιακών χορών παιδιών και ενηλίκων του Δήμου Βριλησσίων, της Ένωσης Κρητών Βριλησσίων,  των συλλόγων Ποντίων Βριλησσίων «Οι Τραντέλληνες»,  Ηπειρωτών Βριλησσίων «Πύρρος» και του συλλόγου «Βράχος» Βριλησσού.

Ο δήμαρχος Βριλησσίων, αφού ευχαρίστησε όλους όσους συμμετείχαν στις εορταστικές εκδηλώσεις, δήλωσε μεταξύ άλλων: “Τα Βριλήσσια μας γιορτάζουν. To ελπιδοφόρο μήνυμα της Αναλήψεως του Κυρίου μας καλεί με πίστη, αισιοδοξία και αλληλεγγύη να ανταποκριθούμε στις δυσκολίες και τις αντιξοότητες της εποχής μας και να προχωρήσουμε μπροστά όλοι μαζί, με ενότητα και ομοψυχία”.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ