Βριλησσίων
Στο Δήμο Βριλησσίων μιλάνε… ψηφιακά! – Η νέα δράση

Με τη νέα δράση του με τίτλο «Μιλάς Ψηφιακά» ο Δήμος Βριλησσίων απαντά στις προκλήσεις του μεγάλου ψηφιακού άλματος που επιχειρεί η χώρα.
Σκοπός της δράσης είναι να καταπολεμηθεί ο ψηφιακός αναλφαβητισμός και να βοηθηθούν όσους νιώθουν ότι δεν μπορούν να ακολουθήσουν τη ραγδαία εξέλιξη του διαδικτύου.
Το «Μιλάς Ψηφιακά» γίνεται πραγματικότητα χάρη στη συνεργασία και την υιοθέτηση καλών πρακτικών στην αυτοδιοίκηση, στο πλαίσιο της Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ του Δήμου Βριλησσίων, του Δήμου Τρικκαίων και της Αναπτυξιακής Α.Ε του Δήμου Τρικκαίων.
Η σύμβαση έχει τίτλο «Ψηφιακός Μετασχηματισμός του Δήμου Βριλησσίων με εφαρμογή καινοτόμων εργαλείων εξυπηρέτησης του πολίτη και αναδιοργάνωσης των υπηρεσιών του» και σκοπεύει στη βελτίωση της «έξυπνης» ταυτότητας του Δήμου Βριλησσίων.
Ο Δήμος συστήνει στους δημότες τους χαρακτήρες Dino και Dino Jr. (DJ) δυο γλυκύτατους δεινόσαυρους, που σε κάθε τεύχος θα σας δίνουν πληροφορίες και συμβουλές για το πώς θα μιλάνε ψηφιακά!
Οι χαρακτήρες και ο σχεδιασμός του φυλλαδίου έχουν διπλό σκοπό: Πρώτα, να δώσουν ένα όμορφο ερέθισμα στα παιδιά που είναι εξοικειωμένα με τις ψηφιακές συσκευές και μπορούν να κινητοποιηθούν και να βοηθήσουν τους μεγαλύτερους, να μάθουν βασικές λειτουργίες της ψηφιακής εποχής Δεύτερον, να είναι εύχρηστο και για τους μεγαλύτερους που θέλουν να εξερευνήσουν μόνοι τους την ψηφιακή γνώση.
Το πρώτο τεύχος του «Μιλάς Ψηφιακά» αφορά την άυλη συνταγογράφηση. Θα μοιραστεί στα Δημοτικά Σχολεία της πόλης και σε διάφορες κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου, σε ΚΑΠΗ, αθλητικά σωματεία και σημεία κεντρικού ενδιαφέροντος ώστε να το αποκτήσουν όλοι.
-
Ιλίου3 έτη ago
Με ένα «κλικ» η βεβαίωση για τη μεταβίβαση κυριότητας ακινήτων (ΤΑΠ) στον Δήμο Ιλίου
-
Κεντρικό Θέμα7 μήνες ago
Καταιγιστικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη με 100 υπογραφές
-
Κεντρικό Θέμα7 μήνες ago
ΔΕΘ: Τα 17 μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός
-
Αθλητισμός3 μήνες ago
ΑΜΑΡΥΣΙΑ PRO: Το μεγάλο πυγμαχικό event έρχεται στο κλειστό του Αγίου Θωμά στις 22/12
-
Αθηναίων3 μήνες ago
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΛΑΞΗ ΑΡΧΕΙΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ
-
Ελλάδα3 έτη ago
Η Ελλάδα δημοφιλέστερη χώρα της Ευρώπης για τις παραλίες της – Τα νησιά που ξεχωρίζουν
-
Ανακοινώσεις4 μήνες ago
Δείτε το πρωτοσέλιδο και τα θέματα της εφημερίδας ΧΤΥΠΟΣ που κυκλοφορεί, Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2024
-
Αγίας Βαρβάρας6 μήνες ago
Συναυλία με Nivo, Goin’ Through και Γιώργο Αλκαίο – ΜΑΤΑΙΩΝΕΤΑΙ ΛΟΓΩ ΒΡΟΧΗΣ