Ελάτε στην παρέα μας

Βριλησσίων

Σύσταση Μονάδας Εσωτερικού Ελέγχου στον Δήμο Βριλησσίων

Δημοσιεύθηκε

στις

Μονάδα Εσωτερικού Ελέγχου συστήνεται στον Δήμο Βριλησσίων. Πρόκειται για αυτοτελές, ανεξάρτητο τμήμα, το οποίο θα υπάγεται απευθείας στον Δήμαρχο.

Η Μονάδα Εσωτερικού Ελέγχου σχεδιάζει και διενεργεί προγραμματισμένους και έκτακτους ελέγχους επί του συνόλου των υπηρεσιών, λειτουργιών και εκτελούμενων έργων του Δήμου μας. Αξιολογεί τη λειτουργία του Δήμου βάσει των αρχών της χρηστής δημοσιονομικής διαχείρισης, ελέγχει την ορθή εφαρμογή των διαδικασιών εκτέλεσης του προϋπολογισμού, καθώς και τη διενέργεια δαπανών και διαχείρισης της περιουσίας του Δήμου για τον εντοπισμό τυχόν ενδείξεων φαινομένων κακοδιοίκησης, κακοδιαχείρισης, κατάχρησης, σπατάλης ή απάτης, ενώ ελέγχει και εάν ο Δήμος αναπτύσσει τις κατάλληλες δικλίδες για την αποτροπή τέτοιου είδους φαινομένων στο μέλλον.

Ο δήμαρχος Βριλησσίων, Γιάννης Πισιμίσης, δήλωσε σχετικά: «Για πρώτη φορά στον Δήμο μας συστήνεται Μονάδα Εσωτερικού Ελέγχου. Πρόκειται για ένα τμήμα που στόχο έχει να βελτιώσει τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους συμπολίτες μας. Η Μονάδα Εσωτερικού Ελέγχου θα έχει πλήρη πρόσβαση σε όλα τα βιβλία, τα στοιχεία και τις δραστηριότητες του συνόλου των οργανικών μονάδων του Δήμου μας, προκειμένου να υλοποιεί το έργο της και να υποβάλλει προτάσεις για την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών μας. Από την αρχή της θητείας μας θέσαμε ως στόχο μας την απόλυτη διαφάνεια και την οικοδόμηση σχέσεων ειλικρίνειας και εμπιστοσύνης με τους συμπολίτες μας και η σύσταση της Μονάδας Εσωτερικού Ελέγχου είναι ένα εργαλείο που ενώ το ισχύον νομικό πλαίσιο έδινε τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουμε, μέχρι πρότινος, δυστυχώς αυτό δεν είχε γίνει. Μια προς μια υλοποιούμε τις προγραμματικές μας εξαγγελίες σε όλα τα επίπεδα. Από την αναβάθμιση της καθημερινότητας των συμπολιτών μας, τα έργα υποδομής που έχει ανάγκη η πόλη μας μέχρι την απαραίτητη εξυγίανση των οικονομικών του Δήμου μας με διαφάνεια παντού, εξορθολογισμό δαπανών, Δημόσιο Απολογισμό και Κοινωνική Λογοδοσία»

Η Μονάδα Εσωτερικού Ελέγχου, μεταξύ άλλων, καταρτίζει ετήσια έκθεση και γνωστοποιεί άμεσα στις αρμόδιες υπηρεσίες και στον πειθαρχικό προϊστάμενο, τυχόν ενδείξεις απάτης ή έλλειψης ακεραιότητας ή πειθαρχικής ευθύνης υπαλλήλων, ενώ μεριμνά και για την εκπαίδευση και την επιμόρφωση των εσωτερικών ελεγκτών.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ