Βριλησσίων
“Make Taste, Not Waste” στο Δήμο Βριλησσίων

Στη δράση ευαισθητοποίησης “Make Taste, Not Waste” για τον περιορισμό της σπατάλης τροφίμων και τη μείωση των τροφικών υπολλειμμάτων συμμετέχει ο Δήμος Βριλησσίων, μαζί τους ευαισθητοποιημένους και ενεργούς δήμους Αμαρουσίου, Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης και τον δήμο Δέλτα Θεσσαλονίκης.
Η δράση αφορά στην τοποθέτηση ενημερωτικών αυτοκόλλητων σε περισσότερους από 2.000 κάδους απορριμμάτων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
Σε κεντρικά πάρκα, πλατείες και στάσεις Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, βρίσκονται κάδοι απορριμμάτων με το αυτοκόλλητο που καλεί τους πολίτες να αναρωτηθούν: «Εσύ πόσα ευρώ πέταξες στα σκουπίδια σήμερα;» και το QR code που οδηγεί στην ιστοσελίδα προβολής της δράσης, με έξυπνα συμβουλές και νόστιμες συνταγές.
Σε συνεργασία με τον γνωστό σεφ Βασίλη Καλλίδη και αγαπημένες διάσημες προσωπικότητες όπως ο Λάμπρος Φισφής, η Κατερίνα Παπουτσάκη και ο Ηλίας Γκότσης, έχουν δημιουργηθεί μια σειρά από βίντεο στο “You Tube” με έξυπνες ιδέες και πρωτότυπες συνταγές για το πώς να αξιοποιούμε τα υπολλείμματα φαγητού (οργανικά/βιοαπόβλητα) μας αλλά και πως να έχουμε “zero food waste” (μηδενικά τροφικά βιο-απόβλητα).
Η δράση περιορισμού της σπατάλης φαγητού και μείωσης των οργανικών τροφικών αποβλήτων συμβάλλει στη διάσωση και προσφορά περισσότερων από 130.000 μερίδων τροφίμων μέσω της υποστήριξης της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης «Μπορούμε», η οποία έχει σκοπό την καταπολέμηση του υποσιτισμού στην Ελλάδα, ενώ σε συνεργασία με επώνυμα καταστήματα υποστηρίζεται και το ειδικό πρόγραμμα της οργάνωσης «Μπορούμε στο Σχολείο», με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των παιδιών ενάντια στην σπατάλη τροφίμων.
-
Ιλίου3 έτη ago
Με ένα «κλικ» η βεβαίωση για τη μεταβίβαση κυριότητας ακινήτων (ΤΑΠ) στον Δήμο Ιλίου
-
Κεντρικό Θέμα7 μήνες ago
Καταιγιστικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη με 100 υπογραφές
-
Κεντρικό Θέμα7 μήνες ago
ΔΕΘ: Τα 17 μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός
-
Αθλητισμός4 μήνες ago
ΑΜΑΡΥΣΙΑ PRO: Το μεγάλο πυγμαχικό event έρχεται στο κλειστό του Αγίου Θωμά στις 22/12
-
Αθηναίων4 μήνες ago
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΛΑΞΗ ΑΡΧΕΙΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ
-
Ελλάδα3 έτη ago
Η Ελλάδα δημοφιλέστερη χώρα της Ευρώπης για τις παραλίες της – Τα νησιά που ξεχωρίζουν
-
Αγίας Βαρβάρας6 μήνες ago
Συναυλία με Nivo, Goin’ Through και Γιώργο Αλκαίο – ΜΑΤΑΙΩΝΕΤΑΙ ΛΟΓΩ ΒΡΟΧΗΣ
-
Ανακοινώσεις4 μήνες ago
Δείτε το πρωτοσέλιδο και τα θέματα της εφημερίδας ΧΤΥΠΟΣ που κυκλοφορεί, Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2024