Ελάτε στην παρέα μας

Βύρωνα

Έριξαν αυλαία οι φετινές Κινηματογραφικές Βραδιές στο Βύρωνα

Δημοσιεύθηκε

στις

Οι φετινές Κινηματογραφικές Βραδιές του Δήμου Βύρωνα με τίτλο “Το καχύποπτο βλέμμα -Εικόνες του «άλλου» στον κινηματογράφο” έριξαν την αυλαία τους την Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 στο Δημοτικό Κινηματογράφο “Νέα Ελβετία”.

Από τα τέλη Οκτωβρίου μέχρι και τα μέσα του Απριλίου κάθε δεύτερη Παρασκευή πλήθος κόσμου είχε την ευκαιρία να απολαύσει δωρεάν τη μαγική τέχνη του κινηματογράφου με σύγχρονες αλλά και παλαιότερες προβολές, εγχώριες και διεθνείς.

Κατόπιν ακολουθούσε συζήτηση με καλεσμένους-ομιλητές ανθρώπους των γραμμάτων και των τεχνών που μοιράζονταν σκέψεις, προβληματισμούς, σχόλια και απόψεις.

Υπεύθυνος για την επιλογή της θεματικής, των ταινιών και των καλεσμένων ήταν ο καταξιωμένος και βραβευμένος σκηνοθέτης Στέλιος Χαραλαμπόπουλος που μαζί με τον βοηθό του Αλέξανδρο Αλεξανδρόπουλο και το τμήμα Πολιτισμού του Δήμου μας συνεργάζονται για την διεξαγωγή των κινηματογραφικών βραδιών.

Οι φετινοί καλεσμένοι ήταν οι ιστορικοί θεάτρου και κινηματογράφου Ελίζα Άννα Δελβερούδη και Ιωάννα Αθανασάτου, οι κριτικοί κινηματογράφου Ρόμπι Εσκιέλ, Γιάννης Ζουμπουλάκης, Χρήστος Μήτσης, Δημήτρης Μπούρας και Γιάννης Σμοΐλης, οι συγγραφείς Κώστας Βούλγαρης και Παύλος Κάγιος, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του φεστιβάλ κινηματογράφου και ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης Ορέστης Ανδρεαδάκης και ο στιχουργός – σκηνοθέτης Θοδωρής Γκόνης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ