Ελάτε στην παρέα μας

Βύρωνα

Εκδήλωση για την έμφυλη βία στις 24 Νοεμβρίου στο Δήμο Βύρωνα

Δημοσιεύθηκε

στις

Η Δημοτική Επιτροπή Ισότητας του Δήμου Βύρωνα (Δ.ΕΠ.ΙΣ.) σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής & Υγείας, σας προσκαλούν στην εκδήλωση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης με θέμα: «Έμφυλη & Ενδοοικογενειακή Βία – Κρυμμένες Πραγματικότητες», με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών.

 

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί, την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2023 στις 19.30 στο Δημαρχείο Βύρωνα, Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου (Καραολή & Δημητρίου 36-44, Βύρωνας)

 

Εισηγήτριες της εκδήλωσης:

 

Ø  Έλενα Κουντουρά, Ευρωβουλεύτρια, Μέλος της Επιτροπής Δικαιωμάτων των Γυναικών και Ισότητας των Φύλων FEMM του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Εισηγήτρια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην έκθεση-ψήφισμα για τον “Αντίκτυπο της Ενδοσυντροφικής Βίας και των Δικαιωμάτων Επιμέλειας στις Γυναίκες και τα Παιδιά”.

 

Ø  Σοφία Βαγενά, Αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας Πρόεδρος Επιτροπής Δικαιωμάτων & Ισότητας Αστυνομικού Προσωπικού της Π.ΟΑΣ.Υ.

 

Την εκδήλωση θα προλογίσουν ο Δήμαρχος Βύρωνα Γρηγόρης Κατωπόδης & η Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας του Δήμου Βύρωνα Δασκαλάκη Σοφία.

Συντονίζει το μέλος της Επιτροπής Ισότητας &  Προϊσταμένη του Τμήματος «Βοήθεια στο Σπίτι» Ευαγγελία Σηφακάκη.

 

Μετά τις εισηγήσεις θα ακολουθήσει συζήτηση με δυνατότητα υποβολής ερωτήσεων από το κοινό.

 

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά  από το επίσημο κανάλι του Δήμου Βύρωνα στο Youtube

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ