Ελάτε στην παρέα μας

Βύρωνα

Η εκδήλωση «1824-2024, 200 χρόνια Λόρδος Βύρων» στην αίθουσα εκδηλώσεων του 7ου Δημ. Σχολείου

Δημοσιεύθηκε

στις

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στην αίθουσα εκδηλώσεων του 7ου Δημοτικού Σχολείου, την Παρασκευή 19 Απριλίου -που έχει οριστεί ως Ημέρα Φιλελληνισμού και Διεθνούς Αλληλεγγύης–  η επετειακή εκδήλωση «1824-2024, 200 χρόνια Λόρδος Βύρων» προς τιμή του ποιητή Λόρδου Βύρωνα.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στo πλαίσιo των ετήσιων εκδηλώσεων για την συμπλήρωση 200χρόνων από το θάνατό του και 100 χρόνων από την ονοματοδοσία της πόλης, τιμώντας το έργο του μεγάλου Φιλέλληνα.

Η εκδήλωση αποτέλεσε μια ευκαιρία για να ανακαλυφθεί τη σημασία του Λόρδου Βύρωνα στην λογοτεχνία και τον πολιτισμό.

Την βραδιά χαιρέτησε ο Δήμαρχος Βύρωνα Αλέξης Σωτηρόπουλος.

Την εκδήλωση συντόνισε η Λένα Καλλέργη και η Ιωάννα Σαατσάκη ερμήνευσε με την ορχήστρα της μελοποιημένα ποιήματα Ελλήνων ποιητών.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους:

Ο Δήμαρχος Βύρωνα Αλέξης Σωτηρόπουλος, ο Βουλευτής Β3 Νοτίου Τομέα Αθηνών ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Παύλος Χρηστίδης, εκ μέρους της ΠΛΕΥΣΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ο υπεύθυνος οργανωτικού σχεδιασμού Χρήστος Αρίδας, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νεκτάριος Αποστολάκης, η Γενική Γραμματέας του Δήμου Νέλη Παπαχελά, ο Επικεφαλής της παράταξης «Βύρωνας Μπροστά» Μίλτος Μπαντής, οι Αντιδήμαρχοι Τεχνικών Υπηρεσιών Θανάσης ΟικονόμουΠολιτισμού & Παιδείας Θανάσης ΚλειάσιοςΚοινωνικών Υπηρεσιών Δημήτρης ΚαρακώσταςΠρογραμματισμού και Εξυπηρέτησης Πολιτών Βασίλης Πέτσας, Δημοτικών Υποδομών Στέφανος Παπαντζίμας, Καθαριότητας και Πρασίνου Γιώργος Γκαρμπουνώφ και Βρεφικών-Παιδικών Σταθμών Μάρω Γκανέτσου.

Οι Δημοτικοί σύμβουλοι Ελένη Βιδάλη, Ελένη Δαμαλά, Ορέστης Καππάτος, Ιουλία Κιούπη, Θεοφανεία Μαρή και Αντώνης Μποζιάρης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ