Ελάτε στην παρέα μας

Βύρωνα

Ξεκινάει το πρωτάθλημα ανακύκλωσης στα σχολεία του Βύρωνα

Δημοσιεύθηκε

στις

Ξεκινά και φέτος το πρωτάθλημα ανακύκλωσης στα σχολεία του Βύρωνα για το σχολικό έτος 2024-2025.

Στις σχολικές μονάδες συλλέγονται ξεχωριστά χαρτί, μέταλλο, πλαστικό, ηλεκτρικές συσκευές και υπολείμματα τροφών (βιοαπόβλητα), ενώ στις περισσότερες υπάρχουν μωβ κάδοι συλλογής ρούχων έξω από τις μονάδες. Επίσης χαρτί και πλαστικό συλλέγεται στα νηπιαγωγεία και χαρτί στους παιδικούς σταθμούς.

Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται φέτος στην συλλογή βιοαποβλήτων που αποτελεί το μεγάλο στοίχημα για την μείωση των αποβλήτων και την εξοικονόμηση πόρων.

Το πρωτάθλημα θα λήξει την τελευταία ημέρα του Απριλίου 2025 και η βράβευση αφορά τις συλλεγόμενες ποσότητες διαχωρισμένων αποβλήτων ανά μαθητή κάθε σχολικής μονάδας.

Πέρυσι στα δύο πρώτα δημοτικά σχολεία οργανώθηκαν σχολικές γιορτές ανακύκλωσης και μοιράστηκαν συμβολικά δώρα σε όλους τους μαθητές, ενώ στα αντίστοιχα σχολεία της Δευτεροβάθμιας απονεμήθηκαν διπλώματα σε εκδήλωση.

Για φέτος, πέραν των γιορτών και των διπλωμάτων, το πρώτο σε ποσότητες (χαρτιού, μετάλλου, πλαστικού, ηλεκτρικών συσκευών και βιοαποβλήτων) ανά μαθητή σχολείο της Πρωτοβάθμιας και το αντίστοιχο πρώτο σχολείο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα επιβραβευθούν με μία ημερήσια εκδρομή τον Μάιο, της οποίας τα έξοδα θα καλύψει ο Δήμος, ενώ στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που θα έρθουν δεύτερα στη συλλογή των αντίστοιχων ποσοτήτων θα δοθεί ως δώρο από ένας προτζέκτορας.

Ειδικός έπαινος θα απονεμηθεί επίσης στο σχολείο που θα συγκεντρώσει τα περισσότερα βιοαπόβλητα ανά μαθητή και στις δύο βαθμίδες.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ