Ελάτε στην παρέα μας

Βύρωνα

Οι προετοιμασίες του Δήμου Βύρωνα για την εφαρμογή της δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης

Δημοσιεύθηκε

στις

Ενόψει της σχολικής χρονιάς 2020-2021, ο Δήμος Βύρωνα προετοιμάζεται, με στόχο από τη νέα χρονιά να υπάρχουν επαρκείς θέσεις, ώστε τα παιδιά του Βύρωνα να μπορούν να ενταχθούν στη δίχρονη προσχολική εκπαίδευση.

Μετά από την καταγραφή των αναγκών, διαπιστώθηκε ότι για να επιτευχθεί ο στόχος αυτός θα χρειαστούν 7 επιπλέον από τις υπάρχουσες αίθουσες νηπαγωγείων και όπως αναφέρεται, ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία απόκτησης και διαμόρφωσης τους.

Με βάση το σχεδιασμό αυτό θα διαμορφωθεί μία αίθουσα στο Κέντρο Φροντίδας Οικογένειας (ΚΕΦΟ) στον Καρέα, δύο αίθουσες στις ήδη εγκατεστημένες προκατασκευασμένες στο 3ο Γυμνάσιο, δύο αίθουσες στον 4ο Παιδικό Σταθμό (στην οδό Ταύρου) και δύο νέες προκατασκευασμένες στο χώρο των 10ου & 11ου Νηπιαγωγείων (στην οδό Ταταούλων).

Οι προκατασκευασμένες αίθουσες (Προκάτ) θα παραχωρηθούν από την εταιρεία Κτιριακές Υποδομές ΑΕ (πρώην Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων) και πληρούν όλες τις προδιαγραφές υγιεινής και ασφάλειας για τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς. Είναι αίθουσες τελευταίου τύπου, πιστοποιημένες με ISO, ενώ διαθέτουν και κλιματισμό.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ