Ελάτε στην παρέα μας

Γαλατσίου

Εγγραφές στο ΚΕΠ Υγείας Δήμου Γαλατσίου

Δημοσιεύθηκε

στις

Οι δημότες Γαλατσίου μπορούν να πραγματοποιούν εγγραφή στο www.kepygeias.org ώστε να μαθαίνουν πώς μπορούν να βελτιώσουν την υγεία τους για 12 ασθένειες που προλαμβάνονται και αντιμετωπίζονται επιτυχώς αν διαγνωστούν εγκαίρως.

Η πρόληψη και η έγκαιρη διάγνωση ασθενειών βελτιώνει την ποιότητα ζωής, αυξάνει το προσδόκιμο επιβίωσης και προλαμβάνει την εκδήλωση σοβαρών ασθενειών, ή περιορίζει την εξάπλωσή τους. Γι’ αυτόν τον λόγο, ο Δήμος Γαλατσίου συμμετέχει στο πρόγραμμα του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων Προαγωγής Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ) και έχει δημιουργήσει τη Δομή του ΚΕΠ Υγείας.

Βασικό μέλημα του προγράμματος είναι η ευαισθητοποίηση, η ενημέρωση, η διοργάνωση προληπτικών εξετάσεων και η παραπομπή σε δομές υγείας όλων των πολιτών, ανεξαρτήτως ασφαλιστικής ικανότητας, με έμφαση σε 12 κύρια νοσήματα, προτεινόμενα από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, για τα οποία έχει αποδειχθεί με μελέτες πως η έγκαιρη προληπτική παρέμβαση και ανίχνευση τυχόν συμπτωμάτων κρίνεται αποτελεσματική και μπορεί να σώσει ζωές.

Αυτοματοποιημένα το λογισμικό ενημερώνει τους πολίτες μέσα από τον προσωπικό τους προφίλ σχετικά με τις προληπτικές εξετάσεις που προτείνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για την ηλικία και το φύλο τους, καθώς και με την πάροδο του χρόνου υπενθυμίζει την επανεξέτασή τους. Τα 12 νοσήματα στα οποία επικεντρώνεται το ΚΕΠ Υγείας μέσα από το λογισμικό είναι ο καρκίνος του παχέος εντέρου, ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας, ο καρκίνος του μαστού, ο καρδιαγγειακός κίνδυνος, ο καρκίνος του πνεύμονα, το ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής, ο καρκίνος του προστάτη, το μελάνωμα, η κατάθλιψη, η οστεοπόρωση, η ΧΑΠ και η άνοια.

Διαδικασία:

  • Εγγραφή στο ΚΕΠ Υγείας
  • Συμπλήρωση των ασθενειών για τις οποίες θέλουν οι πολίτες να ενημερώνονται σύμφωνα με την ηλικία και το φύλο τους
  • Κλείσιμο ραντεβού σε ιατρό για τη λήψη παραπεμπτικού για τις εξετάσεις. Οι δημότες θα τις υλοποιούν δημόσια/ιδιωτικά και θα ενημερώνουν σύστημα (ή μπορούν να κλείνουν ραντεβού με τον υπάλληλο του ΚΕΠ Υγείας, για περαιτέρω βοήθεια). Οι ανασφάλιστοι εξυπηρετούνται δωρεάν σε Κέντρα Υγείας (Πρώην ΠΕΔΥ) και Δημόσια Νοσοκομεία
  • Το σύστημα θα ενημερώνει τους δημότες πότε χρειάζεται να επαναλάβουν τις εξετάσεις τους
  • Το ΚΕΠ Υγείας θα ενημερώνει τους δημότες για εκδηλώσεις, μετρήσεις, και άλλες δράσεις Πρόληψης και Αγωγής Υγείας που διοργανώνονται στον Δήμο και για τυχόν νέες δυνατότητες.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ