Ελάτε στην παρέα μας

Γαλατσίου

Μαγική μουσική βραδιά απόλαυσαν όσοι βρέθηκαν στην Ομορφοκκλησιά Γαλατσίου στις 19/08

Δημοσιεύθηκε

στις

Μαγική μουσική βραδιά με τον Γεράσιμο Ανδρεάτο απόλαυσαν όσοι βρέθηκαν στον προαύλιο χώρο του βυζαντινού ναού Αγ. Γεωργίου (Ομορφοκκλησιά), τη Δευτέρα 19 Αυγούστου 2024, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Υπουργείου Πολιτισμού σε αρχαιολογικούς χώρους και στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Γαλατσίου 2024 «Όμορφες Νύχτες στην πόλη».

Συγκεκριμένα, οι παρευρεθέντες απόλαυσαν τη μουσική εκδήλωση «Στα ίδια μέρη θα ξαναβρεθούμε…» με τον Γεράσιμο Ανδρεάτο, δίπλα στη φωτισμένη Ομορφοκκλησιά και υποδέχτηκαν την πανσέληνο τη στιγμή που έκανε δειλά την εμφάνισή της πίσω από τα Τουρκοβούνια.

Ο δήμαρχος Γαλατσίου, Γιώργος Μαρκόπουλος, αναφερόμενος στην εκδήλωση δήλωσε: «Ο Δήμος μας είναι τυχερός που έχει εντός των ορίων του, ένα αρχιτεκτονικό κομψοτέχνημα με εξαιρετικές τοιχογραφίες, όπως η Ομορφοκκλησιά, έναν μοναδικό πνεύμονα πρασίνου, το Άλσος Βεΐκου, το οποίο οφείλουμε όλοι να διαφυλάσσουμε ως κόρη οφθαλμού, καθώς και ένα πρώην Ολυμπιακό ακίνητο, το Κλειστό Ολυμπιακό Γυμναστήριο Γαλατσίου (ΠΑΛΑΙ), το οποίο οφείλουμε ως Δήμος να διατηρούμε “ζωντανό”, αξιοποιώντας το στο έπακρο. Είναι στο χέρι όλων μας αυτή την “περιουσία” της πόλης να τη μεταφέρουμε καλύτερη και ομορφότερη στα παιδιά μας».

Στη μουσική εκδήλωση συμμετείχαν οι ερμηνευτές Σπύρος Κουτσοβασίλης & Μαρίνα Μανωλάκου, καθώς και το συγκρότημα έντεχνης ελληνικής μουσικής «ΕΜΜΕΛΟΝ», με οκταμελές μουσικό σχήμα.

Τη μουσική επιμέλεια είχε ο Ελευθέριος Μαυρομμάτης, ενώ την παρουσίαση έκανε η Κοραλία Μαργέλη. Υπεύθυνος της εκδήλωσης ήταν ο Μάνος Ελευθερίου.

Το φωτισμένο μνημείο, το οποίο είχε την τιμητική του μαζί με άλλους αρχαιολογικούς χώρους σε όλη την Ελλάδα, παρέμεινε ανοικτό για τους επισκέπτες του από 18:00 – 22:00.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ