Ελάτε στην παρέα μας

Γαλατσίου

Ολοκληρώθηκαν οι συναντήσεις της Ομάδας Δραματοθεραπείας στο Γαλάτσι

Δημοσιεύθηκε

στις

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι 20 συνολικά συναντήσεις της Ομάδας Δραματοθεραπείας στο Γαλάτσι, που ξεκίνησαν τον Φεβρουάριο του 2024 και είχαν ως θέμα τη διαχείριση του άγχους.
Τα μέλη που συμμετείχαν είχαν την ευκαιρία να αξιοποιήσουν την ψυχοθεραπευτική προσέγγιση της Δραματοθεραπείας και να επεξεργαστούν θέματα που σχετίζονταν με τη διαχείριση του άγχους, την ψυχική ανθεκτικότητα στις αλλαγές και τις μεταβάσεις και με συμβολικό τρόπο να επεξεργαστούν τα συναισθήματά τους, τόσο σε ατομικό όσο και σε ομαδικό επίπεδο.
Η Ομάδα πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της συνεργασία της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Γαλατσίου με το Ελληνικό Ινστιτούτο Παιγνιοθεραπείας και Δραματοθεραπείας «Το Άθυρμα».
Τον συντονισμό της Ομάδας είχε αναλάβει ο κοινωνικός λειτουργός και εκπαιδευόμενος δραματοθεραπευτής – ψυχοθεραπευτής κύριος Νικόλας Τσιλιβαράκος στο πλαίσιο του προγράμματος Πρακτικής Άσκησης.
Η Δραματοθεραπεία αποτελεί μια ψυχοθεραπευτική προσέγγιση που ανήκει στην κατηγορία των ψυχοθεραπειών μέσω τέχνης. Αξιοποιώντας ποικίλες ψυχοθεραπευτικές προσεγγίσεις σε συνδυασμό με την τέχνη του θεάτρου προσφέρει τη δυνατότητα σε άτομα και ομάδες να προσεγγίσουν την υγιή και λειτουργική πλευρά του εαυτού τους και να ανακαλύψουν νέους ρόλους και νέους τρόπους επικοινωνίας και «σχετίζεσθαι».
Σύμφωνα με τον Philip Jones (1996), η Δραματοθεραπεία είναι η εμπλοκή στο Δράμα με απώτερο σκοπό τη θεραπεία. Η δυναμική του δράματος αντικατοπτρίζει και μεταμορφώνει εμπειρίες ζωής με τρόπο που διευκολύνεται η αλλαγή. Γι’ αυτόν τον λόγο, η Δραματοθεραπεία ορίζεται ως Επανορθωτική Εμπειρία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ