Ελάτε στην παρέα μας

Γλυφάδας

Δεκτά όλα τα παιδιά στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς της Γλυφάδας

Δημοσιεύθηκε

στις

Δεκτά έγιναν όλα τα παιδιά στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς της Γλυφάδας.

Την Κυριακή 1η Σεπτεμβρίου θα γίνει η ξενάγηση στις εγκαταστάσεις.

Πολιτικές στήριξης της οικογένειας εφαρμόζει ο Δήμος Γλυφάδας, συμβάλλοντας στο μέτρο των δυνατοτήτων του στην αντιμετώπιση του μείζονος δημογραφικού προβλήματος της χώρας. Μια από αυτές είναι η διασφάλιση θέσης στους σύγχρονους δημοτικούς παιδικούς και βρεφικούς σταθμούς για όλα ανεξαιρέτως τα παιδιά που οι οικογένειές τους υπέβαλαν σχετική αίτηση. Ήταν δύσκολο αλλά έγινε κατορθωτό!

“Κανένα παιδί εκτός παιδικού σταθμού”, τονίζει ο δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου, προσθέτοντας: “Το δημογραφικό είναι από τα σοβαρότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα μας. Καθένας πρέπει να συμβάλει στην αντιμετώπισή του, στο μέτρο των δυνάμεών του. Στο Δήμο Γλυφάδας, κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας, από την πρώτη στιγμή, στηρίζοντας και ενισχύοντας τις οικογένειες με κάθε δυνατό τρόπο. Και φέτος, όλα τα παιδιά που οι οικογένειές τους έκαναν αίτηση έγιναν δεκτά (τα αποτελέσματα ανακοινώθηκαν χθες) στους βρεφικούς και παιδικούς σταθμούς της πόλης μας, που είναι όλοι είτε ολοκαίνουργιοι, είτε πλήρως ανακαινισμένοι. Χρειάστηκαν πολλά χρόνια συντονισμένων προσπαθειών και μεθοδικής δουλειάς για να το πετύχουμε αυτό. Αλλά στη Γλυφάδα μας, κάθε μητέρα και κάθε πατέρας βρέφους και νηπίου γνωρίζουν πλέον πως θα βρουν σίγουρα μια θέση για το παιδί τους και μάλιστα σε μία σύγχρονη και ποιοτική δομή.

Την Κυριακή, μάλιστα, θα υποδεχθούμε για πρώτη φορά τα παιδιά και τους γονείς τους στους παιδικούς μας σταθμούς (Open Day) για να περιηγηθούν στους χώρους, να έχουν μία πρώτη επαφή με τους παιδαγωγούς και το βοηθητικό προσωπικό και να έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τις εγκαταστάσεις που θα φιλοξενούνται τα παιδιά καθημερινά καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.

Συνεχίζουμε την προσπάθεια, με κάθε πρόσφορο μέσο. Το δημογραφικό είναι υπόθεση όλων μας και πρέπει να ενώσουμε δυνάμεις για να το αντιμετωπίσουμε.

Καλή σχολική χρονιά στα μικρά παιδιά μας”.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ