Γλυφάδας
Πανελλαδικό ρεκόρ 8.630 χρήσεων για τα δύο Seatrac της Γλυφάδας

Νέο πανελλαδικό ρεκόρ σημείωσαν κατά τη φετινή καλοκαιρινή περίοδο τα δύο Seatrac που ήταν τοποθετημένα στη Β΄ παραλία Γλυφάδας.
Έφθασαν τον αριθμό των 8.630 χρήσεων, ξεπερνώντας κατά 33% την αντίστοιχη περσινή δραστηριότητα, που ήταν και πάλι πρώτη πανελλαδικά! Οι κολυμβητές με ειδικές ανάγκες βρίσκουν στη Γλυφάδα τις καλύτερες συνθήκες για να απολαύσουν τα θαλάσσια μπάνια τους.
«Είναι μια πρωτιά αλλιώτικη από τις άλλες: Τα δύο Seatrac της δημοτικής μας παραλίας ήταν και φέτος πρώτα σε χρήση πανελλαδικά ! Κι όχι μόνο αυτό: Σε σχέση με την περσινή χρονιά, αυξήθηκαν κατά 33% οι συνολικές χρήσεις. Είναι μια πρωτιά που μας κάνει πολύ υπερήφανους. Γιατί εξασφαλίζουμε σε χιλιάδες συμπολίτες μας την προσβασιμότητα και την ανεξάρτητη διαβίωση στην πράξη. Στην παραλία της Γλυφάδας μας τοποθετήσαμε και φέτος δύο μηχανισμούς Seatrac, που βοηθούν τα άτομα με αναπηρία ή κινητικά προβλήματα στην αυτόνομη πρόσβασή τους στη θάλασσα.Μαζί είχαμε και το απαραίτητο προσωπικό, που ήταν εκεί κάθε μέρα για να βοηθάει όσους κάνουν χρήση του μηχανήματος. Είχαμε όλες τις απαιτούμενες υποστηρικτικές υποδομές, από τις ντουζιέρες και τις τουαλέτες μέχρι θέσεις στάθμευσης. Έτσι, εκατοντάδες συνάνθρωποί μας κατέφθαναν καθημερινά στην παραλία μας και από τη Γλυφάδα και από πολλά μέρη της Αττικής, για να απολαύσουν το μπάνιο τους, να χαρούν ισότιμα τον ήλιο και τη θάλασσα. Ένα θερμό ευχαριστώ στους εργαζόμενους και στο μοναδικό μας συντονιστή, από την πρώτη στιγμή, αυτής της προσπάθειας, Στέλιο Κουρουπάκη. Και πάλι ευχαριστούμε για τη διαχρονική συνεργασία την εταιρεία Tobea και προσωπικά τον Ιγνάτιο Φωτίου. Τα Seatrac αποσύρθηκαν για φύλαξη και συντήρηση τη χειμερινή περίοδο και θα επανέλθουν στη θέση τους του χρόνου την άνοιξη», τονίζει ο Δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου.
Τα Seatrac είναι μηχανισμοί που βοηθούν τα άτομα με αναπηρία ή κινητικά προβλήματα στην αυτόνομη πρόσβασή τους στη θάλασσα.
Ο Δήμος Γλυφάδας έχει και το απαραίτητο προσωπικό, που ήταν εκεί καθημερινά για να βοηθάει όσους έκαναν χρήση των μηχανημάτων.
-
Ιλίου3 έτη ago
Με ένα «κλικ» η βεβαίωση για τη μεταβίβαση κυριότητας ακινήτων (ΤΑΠ) στον Δήμο Ιλίου
-
Κεντρικό Θέμα7 μήνες ago
Καταιγιστικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη με 100 υπογραφές
-
Κεντρικό Θέμα7 μήνες ago
ΔΕΘ: Τα 17 μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός
-
Αθλητισμός4 μήνες ago
ΑΜΑΡΥΣΙΑ PRO: Το μεγάλο πυγμαχικό event έρχεται στο κλειστό του Αγίου Θωμά στις 22/12
-
Αθηναίων4 μήνες ago
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΛΑΞΗ ΑΡΧΕΙΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ
-
Ελλάδα3 έτη ago
Η Ελλάδα δημοφιλέστερη χώρα της Ευρώπης για τις παραλίες της – Τα νησιά που ξεχωρίζουν
-
Αγίας Βαρβάρας6 μήνες ago
Συναυλία με Nivo, Goin’ Through και Γιώργο Αλκαίο – ΜΑΤΑΙΩΝΕΤΑΙ ΛΟΓΩ ΒΡΟΧΗΣ
-
Ανακοινώσεις5 μήνες ago
Δείτε το πρωτοσέλιδο και τα θέματα της εφημερίδας ΧΤΥΠΟΣ που κυκλοφορεί, Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2024