Δάφνης – Υμηττού
Ανοιξιάτικη διήμερη εκδρομή για τα Κ.Α.Π.Η. του Δήμου Δάφνης Υμηττού

Ο Δήμος Δάφνης-Υμηττού διοργανώνει 2ημερη εκδρομή 4&5 Απριλίου 2025 για τα μέλη των Κ.Α.Π.Η. στο Καρπενήσι-Παναγία Προυσιώτισσα- Μεγάλο Χωριό-Κορυσχάδες
1η μέρα: ΑΘΗΝΑ – ΠΑΝΑΓΙΑ ΠΡΟΥΣΙΩΤΙΣΣΑ – ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ
Αναχώρηση από Αθήνα με προορισμό το γραφικό Καρπενήσι. Μέσα από μια υπέροχη διαδρομή και αφού πραγματοποιήσουμε στάση στο ύψος της Λαμίας για καφέ και ξεκούραση, σε λιγότερο από 3,5 ώρες θα προσεγγίσουμε το ονειρικό Καρπενήσι. Θα τακτοποιηθούμε στο ξενοδοχείο μας, στο κέντρο του Καρπενησίου, για να ετοιμαστούμε για τους Χαιρετισμούς στην Ιερά Μονή Προυσού ή Μοναστήρι της Παναγίας της Προυσιώτισσας και να προσκυνήσουμε την εικόνα της Παναγίας που είναι θαυματουργή και συνδέεται με πλήθος θαυμάτων και παραδόσεων. Μετά τους Χαιρετισμούς στη Μονή Προυσιώτισσας θα πάρουμε το δρόμο προς το Καρπενήσι για το δείπνο μας σε παραδοσιακή ταβέρνα της πόλης με γλέντι!
2η μέρα: ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ – ΜΕΓΑΛΟ ΧΩΡΙΟ – ΚΟΡΥΣΧΑΔΕΣ- – ΑΘΗΝΑ
Μετά το πρωινό μας θα αφήσουμε το Καρπενήσι και θα μεταβούμε στο Μεγάλο Χωριό που είναι χτισμένο σε 720 μ. υψόμετρο και στις πλαγιές του όρους Καλιακούδα. Ένα χωριό πνιγμένο στο πράσινο, με τρεχούμενα νερά και υπέροχο κλίμα. Εδώ για τους λάτρεις της πεζοπορίας θα μπορούν να περπατήσουν στο μονοπάτι μέσα στην φύση και το καταπράσινο περιβάλλον. Όσοι δεν θα ακολουθήσουν την πεζοπορία θα απολαύσουν τον καφέ τους ή τα υπέροχα γλυκά στην κεντρική πλατεία του χωριού. Ακόμα στη περιοχή δεσπόζει το γνωστό «Λαογραφικό Μουσείο». Ελεύθερος χρόνος για βόλτα και περιήγηση στα γραφικά καλντερίμια του χωριού.
Θα συνεχίσουμε για το ιστορικό χωριό Κορυσχάδες. Οι Κορυσχάδες είναι ένα γραφικό χωριό, με πέτρινα σπίτια και τα πλακόστρωτα σοκάκια. Είναι χτισμένο σε υψόμετρο περίπου 960 μ. και περιβάλλεται από πυκνά δάση και καταπράσινα τοπία, καθιστώντας το ιδανικό προορισμό για περιπάτους και χαλάρωση. Στη συνέχεια θα πάρουμε το δρόμο της επιστροφής μας για την Αθήνα με ενδιάμεση στάση για ξεκούραση και καφέ στα Καμμένα Βούρλα ! Άφιξη στην Αθήνα το βράδυ !
*Το πρόγραμμα είναι ενδεικτικό και ενδέχεται να αλλάξει σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας.
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε:
Α Κ.Α.Π.Η. Δάφνης (Χ. Μιχαλόπουλου & Βύρωνος) 210 97 00 300
Β Κ.Α.Π.Η. Δάφνης (Γ. Μπουζιάνη 27-31) 210 92 70 015
Α Κ.Α.Π.Η. Υμηττού (Παπαστράτου 14) 210 76 29 770
Β Κ.Α.Π.Η. Υμηττού (Ηλιουπόλεως 188) 210 97 54 708
-
Ιλίου3 έτη ago
Με ένα «κλικ» η βεβαίωση για τη μεταβίβαση κυριότητας ακινήτων (ΤΑΠ) στον Δήμο Ιλίου
-
Κεντρικό Θέμα6 μήνες ago
Καταιγιστικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη με 100 υπογραφές
-
Κεντρικό Θέμα6 μήνες ago
ΔΕΘ: Τα 17 μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός
-
Ελλάδα3 έτη ago
Η Ελλάδα δημοφιλέστερη χώρα της Ευρώπης για τις παραλίες της – Τα νησιά που ξεχωρίζουν
-
Αθλητισμός3 μήνες ago
ΑΜΑΡΥΣΙΑ PRO: Το μεγάλο πυγμαχικό event έρχεται στο κλειστό του Αγίου Θωμά στις 22/12
-
Ανακοινώσεις3 μήνες ago
Δείτε το πρωτοσέλιδο και τα θέματα της εφημερίδας ΧΤΥΠΟΣ που κυκλοφορεί, Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2024
-
Αγίας Βαρβάρας5 μήνες ago
Συναυλία με Nivo, Goin’ Through και Γιώργο Αλκαίο – ΜΑΤΑΙΩΝΕΤΑΙ ΛΟΓΩ ΒΡΟΧΗΣ
-
Αθηναίων3 μήνες ago
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΛΑΞΗ ΑΡΧΕΙΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ