Ελάτε στην παρέα μας

Δάφνης – Υμηττού

Τα ΚΑΠΗ του Δήμου Δάφνης – Υμηττού περιηγήθηκαν στον αρχαιολογικό χώρο και το Αρχαιολογικό Μουσείο της Βραυρώνας

Δημοσιεύθηκε

στις

Τα ΚΑΠΗ του Δήμου Δάφνης – Υμηττού επισκέφθηκαν τον αρχαιολογικό χώρο και το Αρχαιολογικό Μουσείο της Βραυρώνας στο πλαίσιο της νέας δράσης που έχει εγκαινιάσει ο Δήμος και συγκεκριμένα το Τμήμα Πολιτισμού-Αθλητισμού σε συνεργασία με το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής-Ευπαθών Κοινωνικών Ομάδων.
Η συγκεκριμένη δράση αποτελεί μια από τις δεσμεύσεις του Δημάρχου Νικόλαου Τσιλίφη για τη διεύρυνση των εκδρομικών προγραμμάτων για τους ανθρώπους της Τρίτης ηλικίας και αύξηση των επισκέψεών τους σε Μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους.
Τα μέλη των ΚΑΠΗ περιηγήθηκαν στον αρχαιολογικό χώρο του Ιερού της Βραυρωνίας Αρτέμιδος, ενός από τα σημαντικότερα αρχαία ιερά της Αττικής, από τη Μαρία-Χριστίνα Κατσαβού, την αρχαιολόγο – υπεύθυνη του αρχαιολογικού χώρου Βραυρώνας. Ξεναγήθηκαν επιπλέον στη νέα μόνιμη έκθεση με τα πλούσια και ποικίλα ευρήματα από την ανασκαφή του ιερού της Βραυρώνας από την ευρύτερη περιοχή από την Αικατερίνη Πέτρου, αρχαιολόγος-υπεύθυνη του Αρχαιολογικού Μουσείου Βραυρώνας.
Σε συνέχεια της πολιτιστικής περιήγησης καταλήξανε σε παραθαλάσσιο κέντρο της Αρτέμιδας, όπου συζήτησαν τις εντυπώσεις τους από την επίσκεψη και ανανέωσαν το ραντεβού τους για τον ερχόμενο μήνα σε μια, αντίστοιχης λογικής, εξόρμηση σε αρχαιολογικό χώρο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ