Ελάτε στην παρέα μας

Διονύσου

Ο Δήμος Διονύσου πρωτοπόρος στα Προγράμματα Διαπολιτισμικών Ανταλλαγών Μαθητών Λυκείου της AFS Greece

Δημοσιεύθηκε

στις

O Αχιλλέας, ο Φοίβος και η Φοίβη (όλα παιδιά του Δήμου Διονύσου, πέρασαν μια σχολική χρονιά στην Ουρουγουάη, τη Δανία και την Ισπανία αντίστοιχα, μένοντας σε μία οικογένεια, φοιτώντας στο σχολείο της περιοχής τους και μαθαίνοντας τη γλώσσα και την κουλτούρα των χωρών αυτών.

Αντίστοιχα, η Σάσκια από τον Καναδά, η Σόλε από την Ιταλί και η Άννα από την Τσεχία φιλοξενήθηκαν από οικογένειες του Δήμου Διονύσου και παρακολούθησαν τα μαθήματα στα Λύκεια της περιοχής. Συμμετείχαν και προσέφεραν στη ζωή της πόλης με διάφορους τρόπους -εθελοντικά στη βιβλιοθήκη του Δήμου, με παρουσιάσεις/δράσεις της χώρας τους στα σχολεία τους, με συμμετοχή σε αθλητικούς συλλόγους-.

Για τη σχολική χρονιά που ξεκινάει τον Σεπτέμβριο, ήδη δύο ακόμα παιδιά θα φιλοξενηθούν σε οικογένειες στον Διόνυσο, καθιστώντας έτσι τον Δήμο αυτόν με την πιο δυναμική παρουσία στην AFS Greece.

Το να καλωσορίσει κάποιος έναν μαθητή ή μια μαθήτρια Λυκείου από το εξωτερικό στο σπίτι του σημαίνει να μοιράζεται τις παραδόσεις και τα έθιμά του και να ανακαλύπτει ξανά την κουλτούρα του μέσα από τα μάτια μιας άλλης εθνικότητας. Συγχρόνως, αντλεί στοιχεία από μια άλλη κουλτούρα που τον βοηθούν να γίνεις μία Παγκόσμια Οικογένεια.

Μέσα από αυτή την αξέχαστη εμπειρία, σφυρηλατούνται ξεχωριστοί δεσμοί με τους νέους μαθητές ανταλλαγής και τις οικογένειές τους. Έτσι, όλη η οικογένεια επωφελείται από μια διαπολιτισμική ανταλλαγή με το νεαρό άτομο που καλωσορίζεται.

Στο πλαίσιο αυτό, η AFS Greece και ο Δήμος Διονύσου απευθύνει κάλεσμα σε ακόμα περισσότερες οικογένειες της περιοχής να ανοίξουν το σπίτι τους σε ένα παιδί από μια χώρα του εξωτερικού για να μεγαλώσει το “φυτώριο” διαπολιτισμικότητας.

Για περισσότερες πληροφορίες, τη διαδικασία αίτησης και τους υποψήφιους μαθητές ανταλλαγής για τη νέα σχολική χρονιά, οι πολίτες μπορούν συμβουλευτούν τους παρακάτω συνδέσμους:

https://afs.org.gr/globalfamilyform/

https://afs.org.gr/hostedstudents/

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ