Διονύσου
Το 1ο Δημοτικό Σχολείο Διονύσου συμμετέχει στη δράση “Αποκαλύψτε τα εθνικά σας αξιοθέατα”

Το 1ο Δημοτικό Σχολείο Διονύσου έχει αναπτύξει μια συγκεκριμένη εκπαιδευτική φιλοσοφία-οπτική, η οποία αποτελεί την κινητήριο δύναμη για τον σχεδιασμό και την εκπόνηση καινοτόμων δράσεων που στοχεύουν στη διαμόρφωση μια νέας παιδαγωγικής κουλτούρας.
Η εκπαιδευτική ομάδα του Σχολείου αντιλαμβάνεται το Σχολείο ως φορέα που αντέχει, αντιστέκεται και δημιουργεί, ιδιαίτερα σε περιπτώσεις που η εκπαιδευτική κοινότητα αντιμετωπίζει πρωτόγνωρες καταστάσεις και καλείται να λειτουργεί μέσα σε κλίμα αβεβαιότητας και να προσαρμόζεται σε νέες πρακτικές, όπως η εξ αποστάσεως διδασκαλία.
Στο πλαίσιο των διεθνών δράσεων του ως International School (διαπίστευση από το British Council κατόπιν αξιολόγησης για την τριετία 2018-2021) το 1ο Δ.Σ. Διονύσου συνέχισε και επέκτεινε τις δράσεις συνεργασίας με σχολεία από δύο άλλες χώρες στο εξωτερικό: το Heritage International School of Moldova (https://heritage.md) και το National Chongcing Elementary School in Taiwan (www.cges.tc.edu.tw). Πιο συγκεκριμένα, οργάνωσε, προγραμμάτισε και υλοποίησε κοινά σχέδια δράσης που σχετίζονται με το περιβάλλον, την ιστορία, τη λαϊκή παράδοση, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό και τους εφήβους, όταν αυτοί επισκέπτονται μια ξένη χώρα.
Πιο συγκεκριμένα, οι μαθητές του δεύτερου τμήματος της Στ΄ τάξης στο πλαίσιο της υλοποίησης της δράσης “Unmask” your national sights” (Αποκαλύψτε τα εθνικά σας αξιοθέατα) με Μολδαβούς συμμαθητές τους, δημιούργησαν έναν πρωτότυπο τουριστικό οδηγό με αξιόλογα μνημεία και περιοχές πολιτιστικού ενδιαφέροντος της χώρας μας. Η εκπόνηση της συγκεκριμένης διαθεματικής-διεπιστημονικής δράσης έλαβε χώρα κατά την περίοδο εφαρμογής της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης και οι μαθητές, καθοδηγούμενοι από τους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς, συμμετείχαν σε ποικίλες επιμέρους δραστηριότητες.
Ενδεικτικά αναφέρονται :
-αναζήτηση σχετικού υλικού (πληροφορίες, φωτογραφίες, βίντεο)
-αξιολόγηση και επιλογή του κατάλληλου υλικού
-εκπαίδευση στη χρήση Νέων Τεχνολογιών (αξιοποίηση Google docs, εκμάθηση της
εφαρμογής Google Earth project)
-εξάσκηση σε ξένη γλώσσα
Επιπλέον, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε τηλε-συναντήσεις για το συντονισμό και την εποπτεία της δράσης και να συνεργάζονται τόσο με τα μέλη της υποομάδας τους όσο και με την ολομέλεια. Το τελικό αποτέλεσμα αυτής της συλλογικής προσπάθειας συνοψίζεται στην ιδιαίτερη τουριστική περιήγηση με τίτλο “Sightseeing in Greece-through students’ eyes” (επεξηγηματικό βίντεο για την περιήγηση) που αποτελεί ένα πολυδιάστατο έργο με παιδαγωγικό, εκπαιδευτικό, κοινωνικό και εθνικό χαρακτήρα.
-
Ιλίου3 έτη ago
Με ένα «κλικ» η βεβαίωση για τη μεταβίβαση κυριότητας ακινήτων (ΤΑΠ) στον Δήμο Ιλίου
-
Κεντρικό Θέμα6 μήνες ago
Καταιγιστικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη με 100 υπογραφές
-
Κεντρικό Θέμα6 μήνες ago
ΔΕΘ: Τα 17 μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός
-
Ελλάδα3 έτη ago
Η Ελλάδα δημοφιλέστερη χώρα της Ευρώπης για τις παραλίες της – Τα νησιά που ξεχωρίζουν
-
Αθλητισμός3 μήνες ago
ΑΜΑΡΥΣΙΑ PRO: Το μεγάλο πυγμαχικό event έρχεται στο κλειστό του Αγίου Θωμά στις 22/12
-
Ανακοινώσεις4 μήνες ago
Δείτε το πρωτοσέλιδο και τα θέματα της εφημερίδας ΧΤΥΠΟΣ που κυκλοφορεί, Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2024
-
Αθηναίων3 μήνες ago
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΛΑΞΗ ΑΡΧΕΙΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ
-
Αγίας Βαρβάρας6 μήνες ago
Συναυλία με Nivo, Goin’ Through και Γιώργο Αλκαίο – ΜΑΤΑΙΩΝΕΤΑΙ ΛΟΓΩ ΒΡΟΧΗΣ