Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

5ο Συνέδριο «Ενωμένη Πόλη» Ελληνικού Αργυρούπολης

Δημοσιεύθηκε

στις

Με μεγάλη επιτυχία, πρωτοφανή συμμετοχή και δυναμική παρουσία ολοκληρώθηκε το επετειακό 5ο Συνέδριο της παράταξης «Ενωμένη Πόλη», που πραγματοποιήθηκε στις 19 και 20 Οκτωβρίου στο κατάμεστο συνεδριακό κέντρο «Μίκης Θεοδωράκης».

Η εκδήλωση αυτή αποτέλεσε ένα ορόσημο για τη συμπλήρωση δέκα ετών επιτυχημένης διοίκησης και δράσης στον Δήμο Ελληνικού – Αργυρούπολης, προσελκύοντας περισσότερα από 1.300 μέλη και φίλους της παράταξης.

Το συνέδριο ήταν αφιερωμένο στη μνήμη του Γιώργου Τζωρτζίνη, ιδρυτικού μέλους της «Ενωμένης Πόλης», ο οποίος έφυγε ξαφνικά από τη ζωή πριν από λίγες ημέρες. Η απώλειά του άφησε ένα μεγάλο κενό, αλλά η προσφορά του και το όραμά του για την τοπική αυτοδιοίκηση θα παραμείνουν ζωντανά στη συλλογική μνήμη της παράταξης.

Την πρώτη ημέρα του συνεδρίου ο Δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης και Πρόεδρος της «Ενωμένης Πόλης», Γιάννης Κωνσταντάτος, αναφέρθηκε στην πορεία και την εξέλιξη της παράταξης, καθώς και στις σημαντικές κατακτήσεις της τελευταίας δεκαετίας. Στην ομιλία του τόνισε ότι το συνέδριο αποτέλεσε μία γιορτή δημοκρατίας, όπου η φωνή των πολιτών ακούστηκε δυνατά.

Μέσα στο κατάμεστο συνεδριακό πολιτιστικό κέντρο «Μίκης Θεοδωράκης», η πολυπληθής παρουσία των συμπολιτών μας, μέσα και έξω από την αίθουσα, έστειλε ένα ξεκάθαρο μήνυμα. Οι δεσμοί που μας ενώνουν είναι ισχυροί και διαρκείς. Η «Ενωμένη Πόλη» είναι εδώ και θα συνεχίσει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή για τις ανάγκες και τις προσδοκίες όλων μας.

«Από το 2014 καταφέραμε να δημιουργήσουμε ένα μεγάλο αυτοδιοικητικό κίνημα που πηγάζει από τα σπλάχνα της κοινωνίας μας, με περισσότερα από 1.300 ενεργά μέλη», δήλωσε ο κ. Κωνσταντάτος. «Θυμάμαι τα πρώτα βήματα, όταν το 2013 ενώθηκαν τρεις παρατάξεις σε μία. Τότε ξεκίνησε το όραμα να παίρνει σάρκα και οστά. Σήμερα, με τρεις συνεχείς εκλογικές νίκες, που άγγιξαν το 75% η πόλη μας έχει αλλάξει πρόσωπο. Τα μεγάλα έργα και οι καθημερινές παρεμβάσεις μεταμόρφωσαν το Ελληνικό και την Αργυρούπολη σε έναν όμορφο, σύγχρονο, και ανθρώπινο δήμο. Κάθε γωνιά μαρτυρά τη δουλειά που έγινε, και κάθε χαμόγελο κατοίκου είναι η μεγαλύτερη επιβεβαίωση για το ότι βαδίζουμε στον σωστό δρόμο».

Το συνέδριο ξεκίνησε με ένα 17λεπτο βίντεο ντοκιμαντέρ με τον Δήμαρχο να αφηγείται την πορεία της παράταξης από το 2013, αναδεικνύοντας τις προσπάθειες για την αναβάθμιση της καθημερινότητας σε κάθε γειτονιά.

Τις εργασίες άνοιξε η Γραμματέας της Πολιτικής Γραμματείας της παράταξης Άρτεμις Φαρμάκη, η οποία παρουσίασε το 5μελές Προεδρείο του Συνεδρίου, αποτελούμενο από τον Πρόεδρο Δημήτρη Πάσσαρη, και τα μέλη Αμαλία Τζάκου, Ελένη Ηλιοπούλου, Θανάση Καλύβα και Δημήτρη Σταυριανάκη.

Κατά τη δεύτερη ημέρα, η καρδιά του συνεδρίου χτυπούσε στα τραπέζια διαλόγου, όπου πολίτες και μέλη συζήτησαν έξι θεματικές ενότητες, όπως «Ο Δήμος μας στη Νέα Ψηφιακή Εποχή», «Αθλητισμός και Πολιτισμός: Δυνάμεις που Εμπνέουν την Κοινωνία μας», «Αλληλεγγύη, Συνοχή & Συνεργασία: Ο Άνθρωπος στο Επίκεντρο της Πολιτικής μας», «Ανθεκτικότητα, Αειφορία και Προσαρμογή στην Κλιματική Αλλαγή: Η Πρόκληση της Νέας Δεκαετίας», «Βιώσιμη Ανάπτυξη: Το Μεγάλο Στοίχημα στη Βελτίωση της Ποιότητας Ζωής», «Δήμος Ελληνικού Αργυρούπολης: Παγκόσμιο Σημείο Αναφοράς». Οι προτάσεις και οι απόψεις που κατατέθηκαν έθεσαν τις βάσεις για το μέλλον του Δήμου, διαμορφώνοντας έναν διαδραστικό διάλογο με επίκεντρο τον πολίτη.

Οι εργασίες ολοκληρώθηκαν με την εκλογή της νέας Κεντρικής Επιτροπής, αποτελούμενη από 115 μέλη, η οποία θα συνεχίσει να υπηρετεί την τοπική κοινωνία με το ίδιο πάθος και αφοσίωση.

Η «Ενωμένη Πόλη» παραμένει προσηλωμένη στις αρχές της ενότητας και της κοινωνικής προσφοράς, και θα συνεχίσει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή για τις ανάγκες και τις προσδοκίες των κατοίκων. Ο Δήμαρχος και Πρόεδρος της παράταξης έκλεισε με αισιόδοξο μήνυμα: «Μαζί μπορούμε να κάνουμε ακόμα περισσότερα. Γιατί η δύναμή μας είναι η ενότητα, και η «Ενωμένη Πόλη» είναι η φωνή όλων μας. Σας ευχαριστώ από καρδιάς για τη στήριξη και τη συμμετοχή σας».

Το συνέδριο αποτέλεσε μια γιορτή της δημοκρατίας, στην οποία συμμετείχαν εκατοντάδες μέλη και φίλοι της παράταξης, εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης και μέλη του Ελληνικού Κοινοβουλίου, μεταξύ των οποίων ο Βουλευτής Διονύσης Χατζηδάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Τομέα Χρήστος Θεοδωρόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Θανάσης Περισυνάκης, ο Δήμαρχος Δάφνης Υμηττού Νίκος Τσιλίφης, ο Δήμαρχος Σουλίου Αθανάσιος Ντάνης, ο Δήμαρχος Μετεώρων Λευτέρης Αβραμόπουλος, η Δήμαρχος Κασσάνδρας Αναστασία Χαλκιά, ο Δήμαρχος Αγίου Δημητρίου Στέλιος Μαμαλάκης, ο Δήμαρχος Νέας Σμύρνης Γιώργος Κουτελάκης, ο Δήμαρχος Ηλιούπολης Στάθης Ψυρρόπουλος, ο πρώην Δήμαρχος Ηλιούπολης Βασίλης Βαλασόπουλος, ο Διοικητής Γ.Ν. Ασκληπιείου Βούλας Αιμίλιος Βουγιουκλάκης, ο Διοικητής 8ου Πυροσβεστικού Σταθμού Σωτήρης Κακλέας, ο Διοικητής Τμήματος Ασφαλείας Ελληνικού Αργυρούπολης Μιχαήλ Κωνσταντίνου, ο π. Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός, ο Επικεφαλής δημοτικής παράταξης “Αγαπώ Ζωγράφου” Κώστας Παπαναστασόπουλος, ο Δημοτικός Σύμβουλος Καισαριανής Μάνος Κιτσέλης, συνεργάτες του Δημάρχου Άγιας Παρασκευής, εκπρόσωποι φορέων, συλλόγων, σωματείων και πολλά μέλη και φίλοι της παράταξης που ανανέωσαν την εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του Δημάρχου Γιάννη Κωνσταντάτου και δήλωσαν πρόθυμοι να συμβάλουν στα νέα μεγάλα σχέδια της παράταξης για την επόμενη δεκαετία που μόλις ξεκίνησε.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ