Ελάτε στην παρέα μας

Ηρακλείου Αττικής

Έκκληση στους πολίτες για σωστή διαχείριση των απορριμμάτων από τον Μ. Βαβουράκη

Δημοσιεύθηκε

στις

Στο πλαίσιο της δεύτερης καθολικής απαγόρευσης που επιβλήθηκε από την κυβέρνηση για περιορισμό διασποράς του Covid-19, ο Μάνος Βαβουράκης, Αντιδήμαρχος Αστικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος απευθύνει έκκληση προς τους πολίτες για σωστή διαχείριση των απορριμμάτων τους την περίοδο αυτή.

Ο ίδιος δίνει αναλυτικές οδηγίες και επισημαίνει τι πρέπει να κάνουν, αλλά και τι πρέπει να αποφύγουν οι δημότες μέχρι να επανέλθει η πόλη στους φυσιολογικούς της ρυθμούς.
Όπως αναφέρει αναλυτικά:
“Αγαπητοί μου συνδημότες και συνδημότισσες,
Η πατρίδα μας για δεύτερη φορά βρίσκεται σε συναγερμό λόγω της πανδημίας.
Όλοι μαζί, ξανά, με υψηλό αίσθημα ευθύνης καλούμαστε να βοηθήσουμε ώστε γρήγορα να επανέλθει η ζωή μας σε φυσιολογικούς ρυθμούς. Γι αυτό, ακόμη μία φορά κάνω έκκληση να σεβαστούμε απεριόριστα,
Α. Τις οδηγίες της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Καθαριότητας ως προς την διαχείριση των απορριμμάτων και,
Β. Τους εργαζόμενους της υπηρεσίας που έχουν τον πρώτο ρόλο ανάληψης στο δύσκολο έργο της αποκομιδής και διαχείρισης των απορριμμάτων αυτή την περίοδο. Οι εργαζόμενοι στον τομέα καθαριότητας αυτή τη στιγμή σηκώνουν το βαρύτερο φορτίο και θα συνεχίσουν αδιάλειπτα να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή όλο το 24ωρο για την ομαλή λειτουργία της πόλης.
Σας καλώ όλους να εφαρμόσουμε σωστά τα ακόλουθα: α. Φροντίζουμε οι σακούλες που φέρουν τα απορρίμματα μας να είναι να ειναι ερμητικά κλειστές
β. Δεν τοποθετούμε εκτός κάδου την σακούλα, προτιμούμε αν ο κάδος είναι γεμάτος να αναζητήσουμε άλλο κοντινότερο κάδο με διαθέσιμο χώρο, διαφορετικά κρατάμε την σακούλα μας για μια ακόμα μέρα στο σπίτι μας,
γ. Σε κάδους ανακύκλωσης δεν ρίχνουμε κλαδιά, μπάζα και ογκώδη αντικείμενα,
δ. Δεν βγάζουμε στον δρόμο και στο πεζοδρόμιο ογκώδη αντικείμενα, όπως, σαλόνια, έπιπλα ή ηλεκτρικές συσκευές γενικότερα.
Σε περίπτωση που υπάρχουν τέτοια αντικείμενα, ενημερώνουμε την αρμόδια υπηρεσία Περιβάλλοντος και κλείνουμε ραντεβού ώστε να προχωρήσει στην περισυλλογή τους.
Επειδή βρισκόμαστε σε καραντίνα, εάν υπάρχει υποψία κρούσματος δεν διαχωρίζουμε την ανακύκλωση από τα καθημερινά μας απορρίμματα και τα τοποθετούμε όλα σε γερές σακούλες τις οποίες δένουμε σφιχτά, κατόπιν τα τοποθετούμε και σε δεύτερη σακούλα ώστε να προστατέψουμε τους εργαζόμενους κατά τη συλλογή και διαλογή των απορριμμάτων.
Όλοι εμείς, στον τομέα καθαριότητας, σας ευχαριστούμε για την βοήθεια σας και σας υποσχόμαστε ότι θα εξακολουθήσουμε να είμαστε δίπλα σας και να σας παρέχουμε υψηλές υπηρεσίες.”

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ