Ελάτε στην παρέα μας

Ηρακλείου Αττικής

ΑΚΕΠ Συνεργασία: «Δημοτικά Συμβούλια παρωδία – Επίφαση Δημοκρατίας»

Δημοσιεύθηκε

στις

Αιχημηρή τοποθέτηση της Δημοτικής Παράταξης ΑΕΚΠ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ για τις συνεδριάσεις με τηλεδιάσκεψη των Δημοτικών Συμβουλίων στο Ηράκλειο Αττικής.

“Έχουμε εδώ και πολύ καιρό επισημάνει ότι η λειτουργία των δημοτικών συμβουλίων πρέπει να επανέλθει στην κανονική (δια ζώσης) μορφή τους, φυσικά με όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας, τα οποία μπορούν να ληφθούν, όπως συμβαίνει ήδη στους περισσότερους άλλους Δήμους. Η συνεδρίαση με τηλεδιάσκεψη, η οποία είναι μια λύση ανάγκης, δεν μπορεί να παραμένει επ’ αόριστον, ειδικά όταν από την πρώτη στιγμή φάνηκε ότι είναι μια δυνατότητα με πάρα πολλές τεχνικές δυσκολίες, που εμποδίζουν τον ουσιαστικό διάλογο.
Την προηγούμενη Δευτέρα, 31/8/2020, η συνεδρίαση του Δ.Σ. ματαιώθηκε λόγω τεχνικών δυσκολιών και αδυναμίας σύνδεσης. Κατά την χθεσινή συνεδρίαση, 3/9/2020, πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι δεν μπόρεσαν να συνδεθούν, όσοι συνδέθηκαν ήταν προβληματική η συμμετοχή τους (άλλοι δεν άκουγαν τι συζητείται και άλλοι δεν ακούγονταν), η συνεδρίαση διεκόπη επανειλημμένως και επί μακρόν, λόγω τεχνικών δυσκολιών κλπ. Το ίδιο έχει συμβεί και σε προηγούμενα Δ.Σ.
Η επιμονή του κ. Μπάμπαλου σε αυτήν την προβληματική μορφή συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου δεν είναι τυχαία. Όπως επίσης τυχαία δεν είναι και η άρνησή του να μεταδίδονται ζωντανά τα δημοτικά συμβούλια. Έχει να κάνει με την γενικότερη αντίληψή του περί λειτουργίας της Δημοκρατίας και εντάσσεται και αυτή στο γενικότερο μοντέλο διοίκησης που ασκεί. Από την πλευρά μας βάλαμε πλάτη και στηρίξαμε με την στάση μας όλα τα αναγκαία μέτρα για την λειτουργία του Δήμου, από την αρχή της πανδημίας, προς όφελος των πολιτών. Ο κορονοϊός όμως δεν μπορεί να αποτελεί μόνιμη δικαιολογία κατάλυσης των πάντων. Είναι σαφές ότι στην “κόλουρη δημοκρατία” που έχει επιβάλλει ο κ. Μπάμπαλος δεν θα παραμείνουμε πλέον θεατές…

Ηράκλειο Αττικής, 4-9-2020
ΑΚΕΠ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ”

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ