Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Απάντηση στην Αθλιότητα

Δημοσιεύθηκε

στις

Έργο του Τύπου, παραδοσιακά, είναι να ελέγχει την εξουσία. Ντροπή!!! για κάποιους που προσπαθούν να κρυφτούν με άθλιες μεθοδεύσεις.

Οι εφημερίδες μας είναι γνωστό ότι κάνουν ερευνητική δημοσιογραφία. Δεν κάνουμε τους δημοσιογράφους από τα γραφεία μας, οπότε αυτό σε κάποιους δεν αρέσει και επιθυμούν να αντιστρέψουν τους ρόλους. Δεκτός λοιπόν και από εμένα κάθε έλεγχος. Δεν είναι δεκτές όμως οι συκοφαντίες και οι άθλιες μεθοδεύσεις.

Κάποιοι, στο Ηράκλειο, θυμήθηκαν, όλως τυχαία και συμπτωματικά τώρα, να ξαναβγάλουν στην επικαιρότητα μια παλιά και γνωστή υπόθεση – προ δεκαετίας – η οποία… αφορά όμως το Δήμο Νέας Ιωνίας!!!

Πρόκειται για μια αστική αντιδικία την οποία έχω με τον δήμαρχο Ν. Ιωνίας και η οποία εκδικάζεται σε πρώτο βαθμό την 14η Νοεμβρίου 2019, δηλαδή είναι ΕΚΚΡΕΜΗΣ.  Συνεπώς, το ζήτημα περί του αν είναι συκοφαντικοί ή όχι για εμένα οι σχετικοί ισχυρισμοί του πιο πάνω δημάρχου, όπως και το εάν είναι αληθές ή όχι το γεγονός το οποίο αυτός φέρεται να καταγγέλλει, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΡΙΘΕΙ και θα κριθεί κατά τρόπο ΚΥΡΙΟ στην ανωτέρω δίκη.

Το γεγονός ότι σε σχετική αντιδικία μου με έτερο πρόσωπο (εκδότη άλλης εφημερίδας, και παράλληλα υπάλληλο της δημοτικής επιχείρησης Ραδιοφωνίας του Δήμου Ηρακλείου αλλά και επαγγελματία με μεγάλες οικονομικές συναλλαγές με τους δήμους Ηρακλείου Αττικής και Νέας Ιωνίας) το Δικαστήριο, έχοντας άλλο ως κύριο αντικείμενο δίκης, εξέτασε παρεμπιπτόντως κάποια θέματα που αφορούν την ως άνω αντιδικία, αυτό δεν αποτελεί ούτε πρόκριμα για την κύρια δίκη, ούτε αποδεικνύει τίποτα. Απλά στις δικογραφίες, σε δημοσιεύματα και στην απόφαση αναφέρθηκε και αυτό.

Η εν λόγω δικαστική απόφαση, αφορούσε μόνο την κρινόμενη υπόθεση. Σημειωτέον ότι, στο Δικαστήριο αυτό η αγωγή μου έγινε δεκτή. Το γεγονός ότι για κάποια εκ των αιτημάτων της αγωγής μου, τα οποία απερρίφθησαν, εγώ αποφάσισα να μην ασκήσω έφεση, ώστε να μην διαιωνίζεται μια αντιδικία, αυτό είναι ένα άλλο ζήτημα. Εγώ δεν επεδίωκα τον πλουτισμό μου από την άσκηση της εν λόγω αγωγής αλλά την ηθική μου δικαίωση. Έστω και ότι έγινε δεκτή η αγωγή μου από το Δικαστήριο, εγώ θα ένιωθα δικαιωμένος όποιο ποσό και αν επιδίκαζε. Και ουσιαστικά δικαιώθηκα. Για αυτό και δεν άσκησα έφεση, ως προς κάποια εκ των αιτημάτων της αγωγής μου που απερρίφθησαν.

Επίσης, απορίας άξιον είναι γιατί ενώ η συγκεκριμένη απόφαση εκδόθηκε πριν από τέσσερα χρόνια η δε κατάσχεση σε βάρος του ανωτέρω δημοσιογράφου έγινε πριν από περίπου ένα χρόνο, αποφάσισε να προβεί στη δημοσίευση αυτή κατά την προεκλογική περίοδο και μετά τα καυτά ρεπορτάζ για τον πολιτικό του προϊστάμενο στο Ηράκλειο Αττικής.

Η καταδίκη δεν ήλθε επειδή ήταν απλά ειρωνικός αυτό δεν είναι αδίκημα. Αλλά γιατί το δικαστήριο έκρινε ότι με δυσφήμισε το οποίο και κρατά “σκοτεινό” σημείο.

Το γεγονός ότι σήμερα ξαναέρχεται στην επικαιρότητα και μάλιστα με τέτοιο τρόπο, μια υπόθεση του 2010, όχι στον δήμο Ν. Ιωνίας αλλά στον δήμο Ηρακλείου, εξηγεί πολλά. Ο καθένας βγάζει τα συμπεράσματά του.

Επίσης, το γεγονός ότι μια τέτοια δήθεν «είδηση» και αποσπασματική παρουσίαση μιας δικαστικής απόφασης, αναπαραγάγετε, διανθίζεται και «κοινοποιείται» στα κοινωνικά δίκτυα, μεταξύ άλλων, από «υπαλλήλους» του Δήμου Ηρακλείου ή ευρισκόμενους σε διατεταγμένη υπηρεσία, από ψεύτικα προφίλ, τα οποία έχουν ως αποκλειστικό ρόλο ύπαρξης την προβολή του Δημάρχου και της διοικούσας του Δήμου Ηρακλείου Αττικής παράταξης, λέει επίσης πολλά.

Τα ψεύτικα προφίλ δεν πρόκειται να φανούν χρήσιμα σε κανέναν, είτε γράφουν από Ελλάδα είτε από το εξωτερικό. Ήδη οι νομικοί σύμβουλοι των εφημερίδων με σεβασμό στις οικογένειες που μοχθούν μέσα από τις επιχειρήσεις μου για το μεροκάματο έχουν μεταβεί στην Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, όπως επίσης θα καταθέσουν μήνυση κατά παντός υπευθύνου, όσων διασπείρουν αναληθή σχόλια και ειδήσεις, γνωστοποιώντας τις URL. Τις αμέσως επόμενες ημέρες θα προβώ σε όλες τις κατά νόμο ενέργειες για απόδοση πάσης φύσεως ευθυνών, ποινικών, αστικών και πειθαρχικών.

Να είστε σίγουροι ότι ποτέ δεν φοβήθηκα και είναι η τέταρτη κατά σειρά εκλογική αναμέτρηση που κάποιος υποψήφιος προσπαθεί αφού δεν του αρέσουν τα ρεπορτάζ μας να στέλνει “στρατιώτες αυτοκτονίας” να θολώσουν τα νερά πετώντας λάσπη στον ανεμιστήρα. Και αυτοί που το κάνουν αλλά και αυτοί που τους έβαλαν να το κάνουν θα πληρώσουν ο καθένας με το τίμημα που του αξίζει.

Να σημειωθεί ότι, έρχονται και άλλα καυτά ρεπορτάζ για το δήμο Ηρακλείου Αττικής, έστω και αν προσπαθούν να μας αποπροσανατολίσουν, όπου θα τα μάθετε όλα, ώστε να έχετε και την πλήρη γνώση, ποιους θα επιλέξετε για την επόμενη θητεία. Και όταν και αν θα πανηγυρίζετε να έχετε και την ευθύνη.

Καλό Πάσχα
Ιδιοκτήτης Εκδότης
Αντώνης Κατωπόδης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ