Ελάτε στην παρέα μας

Ηρακλείου Αττικής

Δήμος Ηρακλείου Αττικής: Η Κ. Γεωργοπούλου απαντά στα σχόλια του Α. Μηνά για τη λειτουργία της Οικονομικής Επιτροπής

Δημοσιεύθηκε

στις

Με επιστολή – απάντηση η Αντιδήμαρχος Οικονομικών και Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Ηρακλείου Αττικής κα Κ. Γεωργοπύλου απαντά στα σχόλια του δημοτικού συμβούλου Αθ. Μηνά, όσον αφορά τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η Οικονομική Επιτροπή στις συνεδριάσεις.

Αναλυτικά στην επιστολή της αναφέρει τα εξής:

“Με έκπληξη και κατάπληξη, διάβασα το κείμενο του Δημοτικού συμβούλου κ. Αθανάσιου Μήνα, στο fb, αν και είμαι αντίθετη με τέτοιες πρακτικές γιατί έχουν δοθεί όλες οι δέουσες εξηγήσεις για το θέμα που αναφέρει, στα θεσμικά όργανα του Δήμου, πάρα ταύτα, για πρώτη, ίσως και τελευταία φορά, έχω να δηλώσω τα εξής :

Με το εν λόγω κείμενο, σχολιάζει, κατά το δοκούν, την ώρα ενάρξεως του συμβουλίου της οικονομικής επιτροπής, με την οποία διαφωνεί, όμως αναφέρει λιγότερα από την μισή αλήθεια και τούτο γιατί:
1.Του έχουν δοθεί όλες οι δέουσες εξηγήσεις στα θεσμικά όργανα του Δήμου.
2. Τα συμβούλια, κυρίως, των οικονομικών επιτροπών και όχι μόνο, ξεκινούν και λήγουν τις ώρες λειτουργίας των υπηρεσιών του Δήμου, προκειμένου να παρέχονται όλα τα απαραίτητα στοιχεία, που απαιτούνται από τους υπηρεσιακούς παράγοντες. Έτσι ορίσθηκε σαν ώρα έναρξης του συμβουλίου η 12 πμ.
Αυτό συμβαίνει και στους περισσότερους, αν όχι σε όλους τους Δήμους, πχ στο Δήμο Αθηναίων, ώρα έναρξης 10πμ., στο Δήμο Κηφισιάς επίσης πρωινές ώρες, στο Δήμο Πειραιά 12 πμ.
3. Εάν το συμβούλιο ξεκινούσε περίπου στις 14μμ θα συνεχιζόταν, κατά κανόνα, και μετά τη λήξη της ώρας λειτουργίας των υπηρεσιών, με αποτέλεσμα να υφίσταται ο δήμος, κάποια οικονομική επιβάρυνση, σε μια δύσκολη, μάλιστα, περίοδο που δεν επιβαρύναμε ούτε ένα ευρώ τα νοικοκυριά της πόλης μας,γιατί, σε σύγκριση με πολλούς άλλους δήμους, παγώσαμε τα δημοτικά τέλη.

Ο Δήμος όμως, λόγω της δημοσιονομικής πολιτικής και τις αύξησης των τιμών καυσίμων, ηλεκτρικής ενέργειας και όλων των άλλων προϊόντων που προμηθεύεται , έχει αύξηση των εξόδων με τα ίδια έσοδα. Άρα η οικονομική μας πολιτική για να εξισορροπήσει, έσοδα-έξοδα, πρέπει να είναι σφικτή και λελογισμένη.

Τα φαινόμενα των αυξήσεων της ενέργειας κλπ εμφανίστηκαν τον τελευταίο καιρό.
4. Από τη κείμενη νομοθεσία, για κάθε δημοτικό σύμβουλο, που συμμετέχει στα θεσμικά όργανα , δικαιολογείται η απουσία , από την υπηρεσία του.
5.Σε περίπτωση απουσίας μέλους του συμβουλίου, αντικαθίσταται από το αναπληρωματικό σύμβουλο, της ίδιας δημοτικής παράταξης.
6.Ο εν λόγω δημοτικός σύμβουλος, αν απουσιάσει από την υπηρεσία του, αντικαθίσταται από τον υποδιευθυντή.

Τέλος, για αποκατάσταση της αλήθειας, δηλώνω, ότι ποτέ δεν του είπα να παραιτηθεί, του είπα όμως να συνεννοηθεί, εάν δυσκολεύεται, με την παράταξη του. Επίσης για τους χαρακτηρισμούς περί αλαζονικής συμπεριφοράς, ας το κρίνουν, οι συμπολίτες μας που μας γνωρίζουν.Για κάθε δε υπονοούμενο, περί επαγγελματιών δημοτικών συμβούλων, εγώ που για πρώτη φορά ασχολούμαι σαν αιρετός, με τα θέματα του Δήμου, αισθάνομαι τουλάχιστον “ντροπή “, δεδομένου ότι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, για το έργο τους και τη συμμετοχή τους στα Δημοτικά συμβούλια κλπ δεν έχουν καμία απολύτως αμοιβή και δαπανούν από το πορτοφόλι τους, ακόμα και για την μετακίνηση τους στο Δήμο, στην ουσία λειτουργούν εθελοντικά, με συνεισφορά υπέρ του συνόλου. Εάν υπάρχουν όμως κάποια τέτοια στοιχεία να τα προσκομίσει να συμφωνήσω και εγώ μαζί του. Γιατί με ενδιαφέρει περισσότερο η εξέταση του προβλήματος και όχι η εντύπωση και η εικόνα.

Προς ενημέρωση των συμπολιτών μου, όσον με αφορά, τους γνωρίζω
σαν Αντιδήμαρχος Οικονομικών και πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής είμαι άμισθη . Στο εξής δεν πρόκειται να σταθώ σε στερεότυπες λογικές αλλά θα κινούμαι με όχημα το συμφέρον του Δήμου και των Δημοτών αξιολογώντας γόνιμες προτεραιότητες για το Δήμο και τους Δημότες.
Θα μπορούσα πολύ εύκολα, να δώσω αρκετούς χαρακτηρισμούς πχ περί μισαλλοδοξίας, αντιπολιτευτικής εμπάθειας ακόμα και φθόνου, αλλά δεν θα το πράξω, γιατί πιστεύω ότι και οι διαφωνίες πρέπει να έχουν τις καλύτερες εξελίξεις προς το κοινό καλό.”

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ