Ελάτε στην παρέα μας

Ηρακλείου Αττικής

Ηράκλειο Ανθρώπινη Πόλη: Ματίνα Συνδουκά – Κοπετινά

Δημοσιεύθηκε

στις

Η Ματίνα Συνδουκά – Κοπετινά Ηρακλειώτισσα, σύζυγος και μητέρα της Ελένης και Νίκης Κοπετινά, δασκάλα και μηχανικός χωροταξίας περιβάλλοντος ΑΠΘ, αντιστοίχως είναι υποψήφια δημοτική σύμβουλος με την παράταξη “Ηράκλειο Ανθρώπινη Πόλη” του Νίκου Μπάμπαλου.

  • Συν/χος ΟΤΕ.  Με 25 έτη εργασίας σε νευραλγικές θέσεις και εκλεγμένη στην Επιτροπή Υγιεινής και Ασφάλειας Εργαζομένων ΕΥΑΕ-ΟΜΕ ΟΤΕ.
  •  Εθελόντρια Πυροσβέστρια στο Πυροσβεστικό Σώμα και αιρετό μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Εθελοντών Πυροσβεστικού Σώματος ΠΕΕΠΣ.
  • Αναπληρώτρια Πρόεδρος του Ινστιτούτου Διαχείρισης Φυσικών & Ανθρωπογενών Καταστροφών (ΙΔΑΦΚ) και Επικεφαλής Εκπαιδεύτρια-Διασώστρια ΙΔΑΦΚ, πιστοποιημένη στην Βασική Υποστήριξη της Ζωής και Α΄ Βοήθειες του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αναζωογόνησης – Basic Life Support (BLS-AED/ ERC).
  • Αντιπρόεδρος Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Ηρακλείου Αττικής.
    * Έχει πλούσια κοινωνική δράση στα τοπικά δρώμενα του Δήμου Ηρακλείου Αττικής.
    * Εκπόνισε εξειδικευμένες εκπαιδεύσεις επιβίωσης, έρευνας, διάσωσης, πυρόσβεσης, απεγκλωβισμους κ.α…τόσο στην Πυροσβεστική Ακαδημία όσο και στο ΙΔΑΦΚ και συνεχίζει ενεργά να συμμετέχει σε πλήθος δράσεων και ασκήσεων προσομοίωσης, εκπαιδευτικά σχολεία και επιμορφωτικά προγράμματα που αφορούν σε θέματα διαχείρισης κρίσεων και πολιτικής προστασίας καθώς και αυτοάμυνας – αυτοπροστασίας, προκειμένου να παραμένει ενεργή στο ρόλο των  first responders, προσφέροντας τις πιστοποιημένες, ειδικευμένες γνώσεις της και υπηρεσίες ανιδιοτελώς στον άνθρωπο και στο περιβάλλον.

 

 

Με αυτό το πλήθος δράσεων στο ενεργητικό της, δίνει το δικό της μήνυμα για την πόλη μας αλλά και για ολόκληρη την κοινωνία μας:
“Η ανθρώπινη αδυναμία μπροστά στις φυσικές καταστροφές, που επιδεινώνεται από την έλλειψη προγραμματισμού ή την έλλειψη κατάλληλου συστήματος διαχείρισης είναι θέματα μείζονος σημασίας.
Όταν ένας κίνδυνος προκαλεί τρωτότητα και η ζημιά είναι τόσο μεγάλη,  η πληγείσα κοινότητα δε μπορεί να ανακάμψει με χρήση των δικών της πόρων.
Μια καταστροφή συνεπάγεται σημαντική αποδιοργάνωση στη λειτουργία μιας κοινωνίας, με ευρύτατες ανθρώπινες, υλικές ή περιβαλλοντικές απώλειες, λόγω της κλιματικής κρίσης που πλήττει ολόκληρο τον πλανήτη.
Σε αυτή τη αναμέτρηση ας γίνουμε όλοι ενεργοί πολίτες για τη δική μας πόλη,
την δική μας ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΗ του Δήμου ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ”.
Αγαπητοί συμπολίτες, σε τούτη τη δρομική προσπάθειά μου μακριά από μηχανισμούς και ατιμίες ζητώ την ψήφο εμπιστοσύνης σας. Όσοι με γνωρίζουν ξέρουν ότι λειτουργώ με αξιακούς κώδικες, δεν υποκύπτω σε εκβιασμούς, δεν εξαγοράζομαι και δεν πουλάω ιδέες και ανθρώπους. Καθιερώνοντας ένα ασφαλέστερο μέλλον της υγείας, της προστασίας των Δημοτών, της αποτελεσματικότερης αντιμετώπισης καταστροφικών φαινομένων, της άρτιας πληροφόρησης σε θέματα ευαισθητοποίησης πολιτών, μαζί με τον ΝΙΚΟ ΜΠΑΜΠΑΛΟ  «ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΗ» μπορούμε και θα συνεχίσουμε να πετυχαίνουμε τους στόχους μας. Με βάση τις αρχές της ευθύνης και της αξιοπιστίας σας ζητώ να είμαι η τέταρτη επιλογή εμπιστοσύνη σας!!!

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ